Pagini

duminică, 19 mai 2024

Alte șosete...

 Hristos a înviat! Bine v-am regăsit!

Cu ajutorul Domnului, am mai tricotat o pereche de șosete (perechea nr. 10, cred). 


Sunt lucrate simplu, cu un fir absolut superb, Alize Superwash Comfort Socks, cod 7651
combinat cu Alize Superwash Artisan, cod 281, la bentița în punct elastic, călcâi și vârf.
Șosetele sunt începute de sus, pe 60 de ochiuri, am lucrat cam 2 cm în punct elastic, un ochi pe față și un ochi pe dos, apoi, numai cu ochiuri pe față până la călcâi.


Călcâiul este lucrat în stil potcoavă, cu acel model cu un ochi lucrat și unul luat nelucrat, care îi dă un pic de rezistență. Apoi, am continuat doar cu ochiuri pe față până la vârf.


În speranța că nu v-am plictisit cu atâtea postări despre șosete (mama glumea zilele trecute când după ce a strănutat de câteva ori, mi-a spus: Cred că știu de ce strănut. Am alergie... La șosete! :))), vă îmbrățișez cu drag și vă doresc o săptămână binecuvântată, cu spor în tot ceea ce v-ați propus!

6 comentarii:

  1. Superbe șosetele, iar firul este minunat! Asta iubesc la sosete impletite cu fir degrade, frumusețea care apare dupa fiecare rand împletit! Te îmbrățișez cu drag si recunoștința fiecarei postari citite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact, Viorica! Descoperi modelul în timp ce împletești și parcă lucrezi cu nerăbdare să vezi ce culori urmează. În acest fel, nu te plictisești niciodată. Ce mă bucur că ai aceleași trăiri în legătură cu această pasiune și ce mult mi-ar plăcea să fii mai aproape...
      Dar, slavă Domnului și pentru comunicarea aceasta virtuală! Ne aduce Dumnezeu împreună și în acest fel.
      Te îmbrățișez și eu cu drag și îți doresc o săptămână binecuvântată! 🤗❤️

      Ștergere
    2. Multumesc! Săptămâna binecuvântată întregii familii!
      P. S. Prima poza este sublima, mi-am salvat-o. De unde ați luat icoana cu Sfinții Petru si Frevonia? Am cartea, si pe copertă e acelasi model de icoana, dar nu am vazut icoana separat. Te îmbrățișez!

      Ștergere
    3. Am căutat și eu mult această icoană cu Sfinții Petru și Fevronia și cum nu am găsit-o, am printat imaginea (o copie a picturii lui Alexander Prostev) și am înrămat-o.
      Mă bucur mult că îți place. Sfinții Petru și Fevronia să vă fie mereu ocrotitori!

      Ștergere
  2. Sunt foarte frumoase sosetele, ca de obicei. Si icoana imi place mult, am observat-o si eu (am si eu cartea, dar pe coperta are o alta icoana).
    Mai demult era o doamna care avea un blog, cred ca se numea "Inapoi la simplitate"; acum blogul nu mai este, a fost sters. Impreuna cu sotul ei se ocupa cu fotografia, dar si cu litografierea de icoane.
    In trecut am facut litografiat la ea cateva icoane rare, pe care nu le gaseam nicaieri, cum ar fi icoana Sf. Mc. Paraschevi (26 iulie) de care aveam nevoie pentru o nunta la care eram nasa (mirii se casatoreau pe 26 iulie). Acesta e site-ul ei: https://www.icoaneortodoxe.eu
    Sper sa nu se considere ca fac vreo reclama, nici macar n-o cunosc personal.
    E important sa gasiti o imagine de calitate buna cu icoana dorita, ca sa iasa bine icoana.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos pentru idee, dragă Maria! Nu știam de această posibilitate.
      Să ai o noapte cu pace și un sfârșit de săptămână cu zile senine! 🤗😘

      Ștergere