Pagini

joi, 30 mai 2024

Șosete tricotate cu model cu găurele

Hristos a înviat!
Cu mila și ajutorul lui Dumnezeu, am reușit să termin șosetele scurte cu model cu găurele. Probabil că pentru persoanele care sunt obișnuite să tricoteze cu găurele, aceste șosete sunt ușor de tricotat și ar putea fi lucrate într-o zi sau două. Eu însă m-am întins destul de mult cu ele, am învățat greu modelul, am greșit de multe ori, am făcut și desfăcut, unele greșeli au mai rămas, poate că dacă le-aș lucra încă o dată, rezultatul ar fi altul. Însă, nu intenționez să repet experiența prea curând. :))

Firul cu care am tricotat este un fir care le lucrează extrem de frumos, e moale și plăcut la atingere. Se numește Opal, cod 5182, e descris ca galben uni, dar bate mai degrabă spre portocaliu. Mi-au intrat 46g (din 100g, cât are bobinul). Așadar, mi-a rămas material pentru încă un mic proiect.
Andrelele recomandate pentru acest fir sunt nr. 2,5. Eu însă am lucrat tot cu andrelele 3,5 cu care am tricotat toate șosetele de până acum, din simplul motiv că pe acestea le am. Poate că, pe viitor, îmi voi cumpăra și andrele mai subțiri.



Schema modelului este în fotografia de mai jos: 







Vă îmbrățișez cu drag și vă doresc o zi binecuvântată, cu spor în tot ceea ce v-ați propus!

12 comentarii:

  1. Superbe sosete.
    Felicitari Daniela, ai maini de aur.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos, Ioana! 🤗❤️
      Firul de calitate face totul. Și tutorialele video. 🤭

      Ștergere
  2. Absolut superbe! Felicitări! Cred ca s-a meritat efortul, deși întrevăd printre rânduri multe ore de munca si straduinta, totusi cand le privesc mi se lumineaza chipul, par un mic soare! 🤗🤗
    Zile binecuvantate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos! 🤗
      S-a meritat într-adevăr. Nu doar pentru rezultat, ci și pentru faptul că am învățat să tricotez cu găurele. Cred că am mai făcut găurele doar la o fustită a Mariei, când era mică, dar modelul era mult mai simplu.
      Mama mea a tricotat în viața ei modele deosebite și nu avea tutoriale la dispoziție. Dacă vedea un model undeva, în tren, de pildă, venea acasă și nu se lăsa până nu îl reproducea întocmai.
      Zile binecuvântate și ție!

      Ștergere
    2. Iar m-am grabit si am comentat fara sa ma semnez.. Felicitări mamei tale pt atâta pricepere, e clar de unde ai moștenit acest dar! Eu spre rusinea mea inca nu m-am încumetat la modele complicate!

      Ștergere
  3. Viorica, să-ți spun sincer, ghicisem că ești tu. 🤗
    Ai tot timpul să împletești și modele mai complicate. Cu copii micuți, gospodărie și grădină, când să mai urmărești tutoriale? Când vei fi de vârsta mea, va fi o joacă pentru tine, la experiența pe care o ai tu. Ai împletit milioane de ochiuri.
    Te îmbrățișez cu drag! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
  4. Șosetele acestea transmit lumină, tinerețe și căldură 💛

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos, dragă Andreea! Este un model tineresc, așa este. Dacă ție îți transmit și lumină și căldură, înseamnă că nu m-am chinuit degeaba. 🤗
      Să ai un weekend binecuvântat! 😘❤️

      Ștergere
  5. faine! faină și ideea cu ceașca de cafea, aduce oleacă de echilibru coloristic. artistă pînă la capăt 🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vrei să spui că era prea mult galben/portocaliu? Dar, nu am rezistat. Trandafirul acela avea exact aceeași nuanță ca șosetele. :))) Ceașca de cafea era prin preajmă. De câteva zile, încerc să reduc cantitatea de cafea și am trecut la ceșcuțele minuscule, pe care nu le folosește nimeni din casă.
      Mulțumesc frumos! Dar, mai e mult până departe. 🤗

      Ștergere