duminică, 14 aprilie 2024

Jurnalul unei femei simple (74)

(adus in blogosfera românească de către Corcodusa)

Doamne ajută tuturor! Bine v-am regăsit!
A mai trecut o săptămână. O săptămână puțin mai grea pentru mine. Am avut și un eveniment mai solicitant la serviciu, fiind în limba engleză pe care nu o stăpânesc așa cum mi-aș dori; slavă Domnului că am putut participa online și nu am fost nevoită să merg la Bruxelles, pentru că am mers de urgență să o luăm pe mama de la țară. După numai trei zile de stat acasă la ea, starea ei s-a agravat și nu a mai putut să se ridice singură deloc. Am fost împreună cu Ștefan și am adus-o la noi. Au urmat zile grele și nopți și mai grele. Cu mila Domnului, parcă își revine încet încet. 
A fost extrem de dureros și faptul că a trebuit să îi adunăm lucrurile Georgiei, să i le ducă Ștefan acasă. Din păcate, se pare că au luat decizia de a se despărți. Sunt tare îndurerată pentru ei amândoi. Au fost împreună vreme de trei ani și jumătate. Maica Domnului să îi întărească pe amândoi.

Pentru astăzi... 
Duminică, 14 aprilie


Afară...
Este o vreme atât de frumoasă! Dar, am ieșit numai cât să întind și să strâng rufele. Nici la biserică nu am mers astăzi. A fost numai Cristian.

Mă gândesc...
Am gânduri de tot felul. Mă tem, în special noaptea, m-ar ajuta să mă las în întregime în mâinile Domnului.

Sunt recunoscătoare...
Pentru înțelegerea de care am avut parte la serviciu, pentru că am putut să-mi iau concediu de odihnă.

În bucătărie...
Aseară am făcut legume la grătar. În rest, nu ne lipsește ciorba de legume și un felul doi simplu, de post. Acum avem păstăi de fasole. Cristian a fost ieri la cumpărături și ne-a luat și un salam de biscuți de la sibieni. Foarte bun!
 

Sunt îmbrăcată...
În pantaloni de casă și tricou.

Meșteresc...
Am început o pereche de șosete mai aerisite, de primăvară, cu un model cu găurele, model pe care îl urmăresc pas cu pas într-un tutorial al unei turcoaice.Și pentru că în autobuz spre serviciu (în primele zile ale săptămânii am fost la birou) îmi e mai greu să urmăresc tutorialul, am început și o pereche de șosete cu model simplu, care nu necesită atâta atenție și concentrare.


Pentru că se apropie Sfintele Paști, m-am gândit să croșetez și ceva cât de mic pentru cea mai mare sărbătoare a anului.Citesc...
Prea puțin. Aproape deloc. Nu prea m-am putut concentra la citit.

Sper...
Să mă las în mâinile Domnului. În întregime și în legătură cu toate. 
 
Învăț...
Să tricotez modelul cu găurele.

În casă...
Am făcut ieri curățenie împreună cu Cristian. Ștefan e plecat la munte împreună cu colegii de facultate, ca o ultimă ieșire înainte să își pregătească licența.

Ascult...
Paraclisul Maicii Domnului

Un film pe care îl recomand...
MAN OF GOD (Viața Sf. Nectarie)L-am mai văzut. L-am mai recomandat. Dar, mi se pare un film foarte potrivit pentru perioada postului.

Unul din lucrurile preferate...
Florile de liliac. Anul acesta, pe lângă liliacul clasic, e plin de flori și liliacul alb, care e plantat în urmă cu doi ani. Florile lor sunt atât de frumoase și de parfumate!

Un citat...
Haideți să accentuăm încă odată faptul că scopul Postului nu este cel de a ne impune câteva rânduieli formale, ci de a „înmuia” inima noastră în așa măsură, încât să se poată deschide către realitățile duhovnicești, să facă experiența tainicei „însetări și flămânziri” după comuniunea cu Dumnezeu.
(Părintele Alexander Schmemann)

O fotografie...

Peștera Skocjan, Slovenia
Sursa: Pinterest.com
Un loc unde mi-ar plăcea să fiu...

Sursa: Pinterest.com
Din comorile pământului...
Laudă şi măreţie este lucrul Lui...

Amethyst Druse with Calcite Gemination - Tucson Gem & Fine Mineral Show 2024
Photo: Tucson Fine Mineral Gallery
Din iubita mea Românie...

Satul Hosman, Sibiu
Foto: Gaspar Janos /Shutterstock
Vă îmbrățișez cu drag și vă doresc o săptămână binecuvântată!

23 de comentarii:

 1. Sanatate mamei! Sa-i ajute Dumnezeu sa-si revina curand!Nu uita si de celelalte variante de libere ,despre care ti-am spus. Ideea este sa-ti salvezi cat mai multe zile de CO tot pentru cand apar probleme. Si iti doresc sa ai sefi ingaduitori la serviciu asa cum nu se dezmint cei de la mine de la institut.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc frumos, Mirela! Multă sănătate și mamei tale și vouă, tuturor!
   Îți mulțumesc și pentru pontul cu concediul de îngrijire! Voi încerca să-mi iau și cele cinci zile.
   Ce minunat e Dumnezeu că ne scoate în cale oameni plini de înțelegere și compasiune! Te îmbrățișez!

   Ștergere
 2. Cand mamei mele i-a fost f rau intr-un an, o vegheam si citeam din Vietile sfintilor. Ma linistea si imi dadea speranta. A fost o perioada de "increstinare" ptr mine. As vrea sa mai traiesc asemenea stare de gratie dar nu cu pretul unei boli a mamei.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E adevărat, Mirela. Când traversăm astfel de perioade mai dificile, cu multe încercări, acestea vin la pachet cu bucurii duhovnicești pe care altfel nu le-am fi trăit.
   Să nu uităm faptul că nu experiențele ne schimbă, ci învățătura pe care o tragem prin reflecție, capacitatea noastră de a reflecta la ceea ce am trăit.
   Domnul să ne ajute să biruim răul, deznădejdea, îndoiala!...

   Ștergere
 3. Daniela dragă și la noi a fost o săptămână grea...
  Multă putere și credința în aceste zile!
  Alinare mamei și înțelepciune celor doi tineri!
  Doamne ajuta!
  Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului sa va acopere pe toți!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sănătate multă dragă Andreea, ție și celor dragi! Domnul să ne ajute să fim tari în credință, să avem dragoste și răbdare!
   Te îmbrățișez!

   Ștergere
 4. Doamne ajută, mângâie și dăruiește sănătate și pace sufletească mamei tale, ție, lui Cristian și Ștefan!
  Câte lucruri minunate ies din mâinile tale!
  Superbe șosetele cu găurele!
  Frumoase și coșulețe pentru sărbători!
  După cum știi, nici noi nu sunt bine,și Andrei s-a despărțit de Maria,plus problemele de sănătate și cele de cuplu...Singura mea nădejde este că toate trec! Și bucuriile dar și necazurile!
  Maica Domnului să te mângâie și să aducă, iar, pacea și bucuria , în casă voastră!
  Te îmbrățișez!🤗😘

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Îți mulțumesc, draga mea prietenă, pentru cuvintele cu care mă alini! Îți mulțumesc pentru înțelegere, pentru blândețe și pentru felul în care ajungi la inima mea!
   Bunul Dumnezeu să vă dăruiască și vouă tuturor multă sănătate și binecuvântări cerești!
   Cât despre lucrul de mână, știi și tu... Mâinile împletesc ciorapi sau altceva, iar în minte se duce lupta cu gândurile. Poate că, din mila Domnului și cu puțina mea strădanie, mi se va împlini cândva năzuința sufletului, de face rucodelie.
   Te îmbrățișez și eu!

   Ștergere
 5. nimic nu se întâmplă fără voia lui Dumnezeu, nimic nu e întâmplător...
  sus să avem inimile!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Amin!
   Să primească Domnul, lacrimile și rugăciunile noastre, neputincioase fiind cer ajutor și milostenia celor ce ne pot purta în rugăciunile lor!

   Ștergere
  2. Avem către Domnul, Florin! Bunul Dumnezeu ne trimite aceste încercări pentru a ne arăta că dragostea Lui față de noi este neschimbată, că unde există întristare și suspinare va fi bucurie veșnică în Împărăția Cerurilor.
   Pe unii dintre noi lucrul acesta ne tulbură pentru că ne găsește cu lecțiile nefăcute la timp.
   De aceea, frumos spune Liliana că cerem ajutorul celor cu credință nestrămutată, îndrăznind să credem, să sperăm în izbăvire pentru rugăciunile izvorâte dintr-o inimă gata să asculte, să îmbrățișeze, să se nască în bucurie lângă sufletul semenului său...

   Ștergere
 6. Te îmbrățișez scumpa mea! Dumnezeu să vă acopere cu harul Lui! Sfinte Porfirie și Sfinte Gherontie rugati-va Domnului pentru Daniela și familia ei!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Te îmbrățișez și eu, dragă Andreea! Atâta iubire citesc și simt în mesajele voastre, și-atâta duioșie mi se înghesuie în inimă!...

   Ștergere
 7. Sănătate mamei, iar vouă putere și întărire în credință Daniela dragă! Dumnezeu să-i ințelepțească pe tineri să ia hotărârea potrivită! Numai bine!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc din suflet, dragă Maria! Domnul să vă dăruiască și vouă toate cele bune și de folos sufletului! Te îmbrățișez cu drag!

   Ștergere
 8. Speranța ta e realitatea însăși, ca in vremea prigoanelor creștinilor, când erau trimiși in arena, la fiare, dar viata oamenilor a continuat firesc, prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu… ne facem semnul Crucii și mergem mai departe, zi de zi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Așa să ne ajute Dumnezeu, dragă Andreea! Sus să avem inimile!

   Ștergere
 9. Daniela, mamei multa sanatate, copiilor intelepciune, iar tie putere sa le duci pe toate. Te imbratisz cu drag.
  Doamne, cat de frumoase sunt sosetele. Sa ai spor la lucru draga mea, iar acesta sa-ti linisteasca sufletelul incercat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc mult, dragă Ioana, pentru rugăciuni! Dumnezeu să-ți răsplătească dragostea!
   Tu ce mai lucrezi în perioada aceasta? Parcă aș mai face și eu și altceva. Am cam rămas blocată pe șosete. :)

   Ștergere
 10. Multă sănătate mamei, si întregii familii! Am citit cu drag jurnalul, dar am uitat sa mai comentez! Înțelepciunea tuturor sa ne dea Domnul, sa puteam învăța din fiecare experienta, uneori ingaduie un "rau" sa ne fereasca sufletele de pierzare! Multa putere si bucurii! 🤗🤗
  Sosetele sunt minunate!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc din suflet, dragă Viorica! Pentru rugăciunile voastre, Dumnezeu s-a milostivit de mine și de mama. De câteva zile a început să se ridice singură din pat. Sunt recunoscătoare pentru fiecare zi pe care îngăduie Domnul să o mai petrecem împreună aici, pe pământ.
   Cu șosetele parcă mă mișc mai greu. Nu m-am putut concentra la cele cu găurele. Așa că am lucrat la cele simple, la care mâinile au învățat să se miște singure.
   Tu știi ce spun.
   Să ai o săptămână binecuvântată! Te îmbrățișez cu drag! 🤗😘

   Ștergere

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *