sâmbătă, 26 octombrie 2024

Set de masă de 12 persoane

Doamne ajută tuturor!

Bine v-am regăsit!

În urmă cu doi ani, am croșetat acest set de suporturi de farfurii și pahare, pentru șase persoane. În timp, s-a dovedit că uneori ne strângem mai mult de șase la masă. Așadar, am mărit setul la unul de douăsprezece persoane. 

Nici nu știu când l-am croșetat. Printre picături, între două proiecte, în așteptarea unui fir comandat pentru a finaliza ceva, ori când eram prea obosită pentru a mă putea concentra la ceva mai complicat. 

Firul folosit este fir de bumbac Catania. Am lucrat cu croșeta nr. 2,5. Iar inelele de lemn sunt cumpărate de la raionul de draperii din Leroy Merlin.




Vă îmbrățișez cu drag și vă doresc o seară binecuvântată!
Noapte cu pace tuturor!

marți, 22 octombrie 2024

Ikebana cu floarea soarelui - goblen

 


Ikebana cu trandafiri - goblen

 



Căminul tău - un colț de rai (săptămâna a treia)

Doamne ajută tuturor! Bine v-am regăsit! 

Este luna octombrie, luna provocării Căminul tău - un colț de rai, lansată de către Irina.

Pentru cea de-a treia săptămână (14 - 20 octombrie), Irina ne propune să ne reîntoarcem asupra sinelui, să ne îndreptăm privirea spre interior și să ne regăsim, să vorbim mai puțin și să ascultăm mai mult și nu în ultimul rând, să ne rugăm mai mult.

Vă las un citat extraordinar al părintelui Ioan Danci. Mi-e tare drag părintele și felul în care scrie, simplu și profund în același timp; cuvintele dumnealui ajung direct la inima omului.

Să ții minte suflete, că atunci când omul te calcă în picioare, Dumnezeu te ridică! Atunci când vezi ura din ochii cuiva ațintită spre tine, adu-ți aminte de iubirea din ochii prietenilor tăi dragi și aceasta îți va da multă putere să te ridici și să mergi mai departe. Sunt mulți care îți vor răul poate, dar cu siguranță sunt mulți care îți vor și binele! Să nu te intereseze părerea lumii, să te agăți de ce părere ar avea Dumnezeu despre tine în ceea ce faci sau cum te comporți! Să fii bine suflete, oricare ai fi tu și oriunde te afli în acest moment! Iartă, uită și iubește!
(Părintele ieromonah Ioan Danci)

O zi binecuvântată tuturor! Pace și bucurie!

Pinterest.com 

luni, 21 octombrie 2024

Struguri - goblen



Doamne, Doamne, caută din cer şi vezi şi cercetează via aceasta, pe care a sădit-o dreapta Ta, şi o desăvârşeşte pe ea.
(Psalmul 79)

duminică, 20 octombrie 2024

Jurnalul unei femei simple (96)

(adus in blogosfera românească de către Corcodusa)

Doamne ajută tuturor! Bine v-am regăsit!

Pentru astăzi... 
Duminică, 20 octombrie

Afară...
Avem încă zile însorite, de toamnă blândă. Azi la biserică, am stat în curte, la soare.

Mă gândesc...
Ce binecuvântare este să ai prieteni care împărtășesc aceeași pasiune ca și tine. Ieri dimineață, am petrecut câteva ore împreună cu Lili, prietena mea din cartier, lucrând amândouă la proiectele noastre de croitorie.
Priviți cum se primește o prietenă, în vizită, într-o zi de sâmbătă:


Sunt recunoscătoare...
Pentru sănătate. Săptămâna trecută nu m-am simțit deloc bine, am avut mici încercări referitor la sănătate, care cu mila Domnului au trecut. Și întotdeauna, după câteva zile în care nu mă simt bine, apreciez din toată inima sănătatea.

În bucătărie...
Am făcut ciorbă de perișoare, pizza, lasagna și... gogoși. :)))



 
Sunt îmbrăcată...
În trening roz de catifea.

Meșteresc...
Puțin quilting...

(Revin cu o postare detaliată când termin proiectul.)

Puțin croșetat...

(Am găsit în sfârșit, să cumpăr firul de care mai aveam nevoie, pentru a termina trăistuța).

Puțin goblen...

(am început Aproape de cer)

Citesc...


,,Dumnezeu de-a lungul vieții dă acele ispite, pătimiri si dureri care vă vor ajuta să vă recunoaşteți și să vă împliniți destinul.
Le lasă asemenea semnelor din drum ca să urmați mai ușor drumul și la răscruci să alegeți cea mai bună direcție.
De aceea, fiți la fel de recunoscători pentru tot ce vă dă Dumnezeu."

"Durerea și frica de multe ori sunt mâna cu care Domnul ne trage la Sine, până învățăm să ne aruncăm în brațele Sale cu inima."

(Cuvioasa Parascheva, o cruce în pustie)

Sper...
Să reușesc să duc la bun sfârșit noul proiect de croitorie.

Învăț...
Am învățat o tehnică nouă de a lipi bucățelele de material pe inserția de pânză, așezând pătrățelele decupate deasupra inserției, așa cum vrei să fie în forma finală, se așază o hârtie de copt și apoi se lipesc cu ajutorul fierului de călcat. 
Apoi, se pliază pe dos și se cos toate odată.
E mult mai ușor așa, față de cum m-am chinuit prima dată: materialul pe dos, inserția deasupra; apoi decupat încă o dată pătratele, așezat în combinația dorită și cusut pe rând, două câte două.

În casă...
E cald și bine. De câteva zile, am dat drumul la centrală.

Ascult...

Un film pe care îl recomand...

Unul din lucrurile preferate...
Îmi place nespus să mă plimb prin pădure, în orice anotimp.

Un citat...
Suflete drag, nu lăsa pe nimeni să-ți strice bucuria zilei de astăzi! În primul rând nu ți-o strica singur prin gândurile tale negative. Astăzi este ziua ta, pentru că poate fi ultima ta zi pe pământ și atunci de ce să o petreci în supărare, în griji, în gânduri negative. Bucură-te de ea ca și cum ar fi ultima. Traiește-o pe ea în armonie, în gânduri frumoase, în dragoste, iertare și iubire! Lasă și nu băga în seamă gândurile și vorbele urâte ale unor oameni, iartă-i și roagă te pentru ei și vei vedea câtă bucurie îți va da ție Dumnezeu! Fii bun căci zace lumea de răutate!
Un sfârșit de săptămână binecuvântat!
(Preot Ioan Danci)

O fotografie...


Un loc unde mi-ar plăcea să fiu...
În pădure. Mi-e dor de mirosul pădurii.

Sursa: Lumea, prin ochii mei...

Din comorile pământului...
Laudă şi măreţie este lucrul Lui...

Australian prehnites
Credits: @quartztec
Din iubita mea Românie...

Librăria Cărturești Carusel
București - Centrul Vechi


Șase niveluri de cultură pe 1000 mp, într-o clădire istorică de pe strada Lipscani a cărei amenajare a „înghițit” 400.000 euro. După cum se precizează pe site-ul librăriei, „Cărturești Carusel este un experiment de locuire culturală a Centrului Vechi”. Un spațiu pentru lectură și socializare organizat într-una dintre cele mai frumoase librării europene, fotografiată de orice turist care are inspirația să-i treacă pragul.

Clădirea ce adăpostește astăzi Cărturești Carusel a fost ridicată în anul 1860. La începutul secolului 20 a fost achiziționată de familia de bancheri Chrissoveloni, găzduind banca Chrissoveloni (care a funcționat vreme de 100 de ani, între 1848 și 1948, an în care a fost dizolvată de comuniști). După ce banca și-a mutat sediul, în clădire a funcționat un magazin de haine pentru bărbați, iar în perioada comunistă a fost sediul magazinului general Familia.
Biroul de arhitectură Square One a fost autorul spectaculoasei amenajări inovatoare a clădirii Cărturești Carusel, în care nu poți doar să cumperi cărți, ci și să citești, să te relaxezi, să savurezi produse eco la bistroul de la ultimul nivel, totul într-un spațiu luminos și elegant, ce îmbie la cunoaștere și socializare.
Vă îmbrățișez cu drag și vă doresc o săptămână binecuvântată!

miercuri, 16 octombrie 2024

Căminul tău - un colț de rai (săptămâna a doua)

Doamne ajută tuturor! Bine v-am regăsit! 

Este luna octombrie, luna provocării Căminul tău - un colț de rai, lansată de către Irina.

Pentru cea de-a doua săptămână (7 - 13 octombrie), Irina ne propune să ne concentrăm asupra ordinii.

În această săptămână nu am reușit să mă mobilizez prea mult. Dar, suntem în plin proces de debarasare, început încă din vară. 

Mai întâi, am făcut ordine în camera Mariei, împreună cu ea. Am luat la mână și sortat fiecare lucru pe care îl are în cameră: haine, cărți, caiete, mărunțișuri... Am ales pentru donat, reciclat, aruncat. E incredibil cât de multe lucruri care nu ne mai sunt utile, stau ascunse printre cele pe care încă le folosim. 

Apoi, am făcut la fel și împreună cu Ștefan, în lucrurile lui. La el, băiat fiind, a fost puțin mai ușor, dat fiind că nu are bijuterii și alte mărunțișuri pe care le au fetele. 

Urmează să sortez și lucrurile mele și ale lui Cristian. Teoretic, ar trebui să fie mai simplu, pentru că odată cu înaintarea în vârstă, avem nevoie de mai puține lucruri. 

Am în plan să fac în perioada următoare, același lucru în bucătărie și în dulapul cu cele necesare pentru servirea mesei, din sufragerie. Acolo, e un subiect sensibil pentru mine, pentru că îmi place tare mult să așez mese de sărbătoare și drept urmare, am adunat de-a lungul timpului mai multe fețe de masă și seturi de farfurii și pahare decât ar fi necesar. 

Nici nu prea știu unde ar putea fi donate aceste lucruri. 

Cu hainele și încălțămintea, am rezolvat ușor deoarece am descoperit în apropierea serviciului meu, un loc special pentru asta: containerele Urban TexCycle. 


Cu ani în urmă, mai donam prin intermediul site-ului lucrurigratis.ro sau pe freecycle.org. Am renunțat din lipsă de timp, având și locuința și serviciul în afara orașului. Acum, aș putea să reiau, dat fiind că lucrez în oraș și pot stabili întâlnirile la finalul programului.

Nădăjduiesc ca până la intrarea în Postul Crăciunului, să încheiem cu această debarasare a lucrurilor pe care nu le mai folosim.
Atunci când sunt mai puține lucruri, curățenia se face și se păstrează mult mai ușor. 
O casă curată și ordonată ne odihnește sufletește, ne ajută să ne dorim să petrecem timpul în interior și să avem un somn odihnitor.

Vă îmbrățișez cu drag!

pinterest.com

sâmbătă, 12 octombrie 2024

Dragoste de mamă

Doamne ajută tuturor! Bine v-am regăsit! 

Goblenul se numește de fapt Mama cu copil în brațe. Kit-ul de lucru este tot de la Rogoblen Focșani.


Fiind un goblen mai mititel și cu mai puține culori, am decis să îl lucrez pe culori, de la cea mai închisă, la cea mai deschisă culoare. Apoi, am cusut și fondul în cele două nuanțe de turquoise.

















Sper să vă placă micul meu goblen. Vă îmbrățișez cu drag și vă doresc o seară plăcută și o duminică binecuvântată!

joi, 10 octombrie 2024

Căminul tău - un colț de rai (prima săptămână)

Este luna octombrie, luna provocării Căminul tău - un colț de rai, lansată de către Irina.

Pentru prima săptămână (30 septembrie - 6 octombrie), Irina ne propune să ne concentrăm asupra timpului, să încetinim ritmul, să luăm lucrurile pe rând și să trăim fiecare clipă la intensitatea ei maximă. 

Recunosc că mie mi s-a potrivit mănușă provocarea în această primă săptămână pentru că am parcurs o săptămână cu adevărat mai liniștită. Am fost în concediu pentru îngrijirea mamei și cu excepția Sfintei Liturghii și a vizitei la diabetolog (să iau insulina mamei pentru trei luni de zile), nu am ieșit deloc în afara casei.

Mi-a prins tare bine această perioadă mai liniștită, m-am odihnit, am petrecut timp cu mama, cu Cristian, cu Ștefan, cu mine însămi. Am cusut la goblen (Mama cu copil în brațe), am citit (Jertfă și înviere, de Maria Pastourmadzis), am gătit, am călcat toate rufele adunate în coș și într-una din zile chiar am dormit puțin după masa de prânz.




Mă surprind pe mine însămi cât de mult îmi place în ultima vreme să petrec timp în interior.
Poate și pentru că a început să se răcească afară, îmi place să mă cuibăresc pe canapea, cu o cafea alături și cu lucrul de mână, în compania mamei mele. Mă bucur pentru fiecare clipă petrecută cu ea, o trăiesc conștient, cu recunoștință și încerc să mi-o întipăresc în minte și în inimă ca pe un dar de mare preț.

Pinterest.com
Vă îmbrățișez cu drag și vă doresc toate cele bune și de folos sufletului vostru, pace și bucurie!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *