sâmbătă, 19 noiembrie 2022

Suporturi pentru farfurii și pahare


Masa în familie este una dintre bucuriile reale ale inimii omului, o adevărată binecuvântare, atât pentru părinţi, cât şi pentru copii; acestia vor rămâne cu aceste frumoase amintiri despre „acasă”. 

Luarea mesei în comun, împreună cu familia sau cu cei apropiaţi, este unul dintre acele lucruri care amintesc de sfinţenia zilei, este una dintre bucuriile simple ale omului curat, este un semn al unui suflet sănătos, dar este și un moment de apropiere, de blândeţe şi de vulnerabilitate; fiecare trebuind să fie cu adevărat prezent la masă; fiecare îl priveşte în ochi pe celălalt; la masă nu este loc de ascunzişuri, de retrageri sau de pretexte.

Masa este este un moment al întâlnirii, al vederii şi al bucuriei reciproce, locul unde toţi se adună, toţi ajută, unul făcând ceva şi altul altceva. Masa este locul unde fiecare se odihneşte în celălalt, după o zi de muncă sau învăţat, după o călătorie sau înaintea unei plecări. Masa luată în familie trebuie să fie şi o rugăciune de mulţumire şi slavă adusă lui Dumnezeu, pentru nenumăratele daruri primite.

Ce poate fi mai frumos decât starea aceea de bucurie, de comuniune, pe care o simţi când toţi cei dragi sunt lângă tine?! Din păcate, însă, doar cel care a trăit această bucurie o poate înţelege. Cred că numai acela care a fost odihnit în vechea familie va naşte şi în noua familie un asemenea loc de comuniune, de odihnă şi de dragoste.
Consider că o familie care nu se adună împreună, măcar o dată pe zi, suferă de o rană ascunsă. Atunci când masa nu se mai ia împreună în familie, întreaga familie suferă în mod inconştient; întreaga familie ajunge să simtă o lipsă neînţeleasă; cu toţii ajung să se simtă, mai mult sau mai puţin, singuri.

Luarea mesei împreună cu familia, măcar o dată pe zi, poate deveni factor de unitate şi întărire a dragostei, de împăcare cu cei de lângă noi, de solidaritate şi de comunicare.
(Sursa: creștinortodox.ro, Teodor Danalache)


Astfel că, e lesne de înțeles de ce îmi place atât de mult să înfrumusețez masa, fie cu o față de masă nouă, fie cu o vază cu flori, fie cu un set fin de farfurii și ceșcuțe... Și de ce nu cu un napron ori cu un set de suporturi pentru farfurii și pahare, croșetat sau de altă natură (urmează cât de curând :), sper eu ca până la Crăciun).

Până una alta, am croșetat acest set pentru șase persoane, format din suporturi pentru farfurii și pahare și de inele pentru șervețele. Am ales să îl lucrez din fir de bumbac Catania, cu croșeta nr. 2,5, iar culoarea este asemănătoare cu cea a draperiilor pe care le avem în camera de zi.





4 comentarii:

  1. Foarte, foarte frumoase! O încântare să te așezi la o astfel de masă! Mâini binecuvântate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc din suflet, Claudia! Mă bucur mult că îți plac.

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult, Ioana! Eu sunt mic copil pe lângă tine. Dacă nu aș ști ce lucruri minunate ies din mâinile tale...

      Ștergere

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *