duminică, 23 iunie 2024

Jurnalul unei femei simple (83)

(adus in blogosfera românească de către Corcodusa)

Doamne ajută tuturor! Bine v-am regăsit!


Pentru astăzi... 
23 iunie
Astăzi sărbătorim Rusaliile, sau Cincizecimea, ziua Pogorârii Sfântului Duh peste Sfinţii Apostoli.
Să ne amintim întotdeauna că Dumnezeu este cu noi și ne călăuzește pașii în orice clipă.

Sursa
"Binecuvântat ești, Hristoase, Dumnezeul nostru, Cela ce preaînțelepți pe pescari ai arătat, trimițându-le lor Duhul Sfânt și printr-înșii lumea ai vânat, Iubitorule de oameni, mărire ție."
Tropar la praznicul pogorârea Sfântului Duh peste sfinții Apostoli (Rusaliile.)

Dumnezeu să ne ajute tuturor, să prăznuim frumoasa sărbătoare cu bucurie!

Afară...
Este o vreme deosebit de caldă. Am fost la biserica din cartier, să mergem cât mai puțin prin soare și să ne întoarcem cât mai repede acasă, unde este bine și răcoare.

Mă gândesc...
În mod special la cei adormiți ai noștri. Mă gândesc cu drag și dor.

Sunt recunoscătoare...
Pentru rezultatele copiilor în sesiune. Și încep să o înțeleg pe mama, acum că sunt în locul ei. Pe când eram eu studentă nu pricepeam de ce se agită ea când noi dădeam examene.

În bucătărie...
Ieri i-am pomenit și noi pe cei adormiți și am împărțit vase cu orez cu lapte, dulciuri și fructe, pentru sufletele lor.


Sunt îmbrăcată...
Într-o rochie răcoroasă, de vară. 

Meșteresc...
Aproape nimic. Am tricotat câteva rânduri la șosete în drum spre recuperare. Nu prea am spor din cauza căldurii. Și am croșetat puțin la gentuța granny square și o mică bordură cu colțișori la o bluză maiou pe care a tricotat-o mama pentru Maria. Credeam că nu va mai putea ține andrelele în mână, dar cu mila Domnului și cu destulă greutate, a dus la bun sfârșit, probabil un ultim lucru împletit de mâinile ei.


Citesc...
Noaptea de foc, scrisă de Eric-Emanuel Schmitt.

Sper...
Să reușesc să mă țin de exercițiile învățate la recuperare. Am aproape toată dotarea necesară în materie de echipament. Voință să fie. Și perseverență.
 
Învăț...
Am învățat să fac colțișorii la bluza de mai sus.

În casă...
Cum spuneam mai devreme, în casă e plăcut, e răcoare. Ne-am mai liniștit puțin cu renovatul (cel puțin în aceste zile de sărbătoare). Am terminat baia lui Ștefan și scările de la intrarea din fața casei. Slavă Domnului pentru toate.
Marți o luăm de la capăt. :))) Vine un instalator să schimbe niște țevi de afară, de la scurgerea de la bucătărie (se tot înfundă chiuveta). Nădăjduiesc să se limiteze la partea exterioară, să nu mai facem deranj în casă. Mai ales că eu de marți reîncep serviciul.

Ascult...
HAVASI — Drumul

Un film pe care îl recomand...
The Greatest Beer Run Ever, un film incredibil, un alt fel de Forrest Gump. Merită văzut.

Unul din lucrurile preferate...
După amiezele de vară, de duminică, cu parfum de vacanță și de copilărie, când toți ai casei se odihnesc, iar eu citesc, ascult muzică sau mai nou, scriu o filă de jurnal pe blog. E o clipă ce-mi aparține. Sau cel puțin, așa mi se pare. :)

Un citat...
Domnul iubește atât de mult pe om că îi dă darurile Sfântului Duh. Dar până ce învață să păstreze harul, sufletul trece prin multe furtuni.
(Sfântul Siluan Athonitul)
O fotografie...

Cascada Seljalandsfoss - Islanda
Sursa
Un loc unde mi-ar plăcea să fiu...

Pinterest.com
Din comorile pământului...
Laudă şi măreţie este lucrul Lui...

"Azure-malachite"
Photo: New Moon Beginnings
Din iubita mea Românie...

Satul celor 1000 de pivnițe seculare - Sălacea, Bihor

Magic. Neașteptat. Unic. Și foarte puțin cunoscut. Așa ar putea fi descris, în câteva cuvinte, acest loc special din România. Sunt șapte străduțe, unele la șosea, altele neasfaltate, cu aproape 1.000 de pivnițe, săpate în deal și acoperite cu stufăriș sau iarbă. Toate ne-au dus cu gândul, ca atmosferă, la poveștile J.R.R. Tolkien, în care hobbiții trăiau în căsuțe mici, îngropate sub pământ.

Căsuțele, săpate în deal, au fost construite, în secolul al XVIII-lea, drept crame. Și asta pentru că satul se află într-o zonă mlăștinoasă, iar beciurile de lângă case s-ar fi inundat. Inedit: între anii 1200 și 1800, aici se producea un vin unic, care a ajuns chiar și pe masa împăratului de la Viena.

(Călător în bascheți)
Vă îmbrățișez cu drag și vă doresc o săptămână binecuvântată!

Pinterest.com

duminică, 16 iunie 2024

Jurnalul unei femei simple (82)

(adus in blogosfera românească de către Corcodusa)

Hristos S-a înălțat! Bine v-am regăsit!

Pentru astăzi... 
Duminică, 16 iunie


Afară...
Astăzi a fost destul de plăcută vremea. Săptămâna trecută au fost câteva zile caniculare, iar în seara zilei de Înălțare a fost o furtună urmată de grindină.
Deși mă tem de tunete și fulgere, în noaptea aceea aproape că nu le-am simțit pentru că sufletul meu era destul de greu încercat.
Maria era la Spitalul de urgență în Timișoara, în urma unui accident de bicicletă.

Mă gândesc...
Ce spaimă trebuie să fi fost în sufletul șoferiței implicate, dacă a avut puterea să o lase pe Maria jos, întinsă pe asfalt, pe jumătate conștientă, să se urce în mașină și să plece. Asta după ce a repetat de câteva ori: Mașina mea nu a atins bicicleta...

Sunt recunoscătoare...
Domnului și Maicii Sale că a protejat-o pe Maria și nu a fost mai rău. Că i-a scos în cale o femeie care a ajutat-o, i-a dezinfectat gura plină de răni cu apă oxigenată și a pansat-o. Că la spital a întâlnit medici excepționali care au verificat-o din cap până în picioare, i-au făcut analize de sânge, radiografii, au vaccinat-o antitetanos, i-au pus perfuzie și i-au dat tratament pentru acasă.
Sunt recunoscătoare că nu a avut nimic rupt și nădăjduiesc să i se vindece și buzele și gura și să nu rămână cu un semn prea vizibil pentru că tăietura de deasuprea gurii nu i-au cusut-o.

În bucătărie...
Am gătit ieri mâncare ca la grădiniță. :))) Când l-am dus pe Ștefan, fiul meu, la grădiniță, primea destul de des ciorbă de perișoare și musaca de cartofi cu carne.



Ca desert avem încă din cozonacul pe care l-am făcut de Înălțare și înghețată de vanilie cu caramel.


Și cireșe din cireșul din spatele casei, care anul acesta este foarte încărcat.  


Sunt îmbrăcată...
Într-o rochie cărămizie, cu o bordură în stil tradițional, cu alb și negru.

Meșteresc...
Săptămâna ce a trecut nu am lucrat aproape deloc. Programul de recuperare de după amiază, a fost extrem de obositor. Sper ca săptămâna viitoare, când sunt programată în prima parte a zilei, să reușesc să mă și odihnesc puțin. Altfel, le-am spus alor mei: Anul viitor, recuperare cu internare! :))) Glumesc, desigur. Ar fi nefiresc să ocup un loc în spital, eu care vin de la numai nouă kilometri distanță, când sunt oameni din toată țara care așteaptă să se elibereze un loc pentru recuperare medicală. Și cu probleme mult mai grave decât mine.

Am avansat totuși, puțin, la sacoșa de iută. Am început să unesc pătratele între ele.


Citesc...
Astăzi am început să citesc o carte pe care am primit-o în dar, de la prietena mea  Liliana
Noaptea de foc, scrisă de Eric-Emanuel Schmitt.



Am mai primit o carte ce pare foarte interesantă:


Sper...
Să-și revină Maria până marți când are penultimul examen din această sesiune. Și miercuri pe ultimul... Nu înțeleg cum se programează aceste examene. Și Ștefan a avut examenele puse foarte ciudat, câte trei patru într-o săptămână (luni, miercuri, vineri...). Când am făcut eu facultatea aveam minim patru zile între examene.
 
Învăț...
Exerciții noi de gimnastică medicală de recuperare. E o succesiune de exerciții. Mă străduiesc să le rețin pe toate și mai ales ordinea lor. Sper ca până la finalul ședințelor să le învăț.

În casă...
Casa continuă să fie un mic șantier. Am montat aparate de aer condiționat în două dormitoare de la etaj și schimbăm obiectele sanitare din baia mare, iar în exterior încă nu a terminat de schimbat gresia pe treptele de la intrare. Dacă i-a luat atât de mult să facă trei trepte, mă întreb cât va dura în spatele casei unde vrem să și extindem puțin terasa și să mutăm treptele în dreptul ușii (nu știu de ce au fost proiectate inițial în cealată parte a terasei și ca să mă duc la magazie iarna, e ușor peste mână).
Așa că, la sfârșitul fiecărei zile, duc o luptă inegală cu praful care se depune peste tot, pentru ca în ziua următoare să o iau de la capăt.

Ascult...
La această oră e liniște. Se aude doar ticăitul unui ceas și zgomotul produs de aparatul de apă, care răcește apa. Pe seară însă am stat puțin în curte și am ascultat concertul păsărelelor din caisul din fața casei. Caise nu prea are în acest an, dar ne bucurăm de umbra lui și de concertul păsărelelor care se odihnesc pe ramurile lui.

Un film pe care îl recomand...
The Taste of Things


"Fericirea constă în a continua să ne dorim ceea ce avem deja".

Unul din lucrurile preferate...
Îmi plac cireșele. Îmi amintesc de copilărie.

Un citat...
Nu am ști cât de frumos e cerul dacă nu ar avea nori pe el. (Marin Preda)

O fotografie...

Un loc unde mi-ar plăcea să fiu...
Lângă Maria, să-i alin durerile.

Din comorile pământului...
Laudă şi măreţie este lucrul Lui...

"Tarugo", un specimen de turmalină braziliană de 85 cm, care cântărește 66 kg și a fost descoperit în mina Jonas.
Photo: Architectural Minerals & Stone
Din iubita mea Românie...

București, România
Sursa: Facebook
Vă îmbrățișez cu drag și vă doresc o săptămână binecuvântată!

sâmbătă, 8 iunie 2024

Jurnalul unei femei simple (81)

(adus in blogosfera românească de către Corcodusa)

Hristos a înviat! Bine v-am regăsit!

Sursa: Pinterest.com
Pentru astăzi... 
Sâmbătă, 8 iunie


Afară...
Astăzi a fost o zi caldă, chiar deosebit de caldă, dar eu suport mai bine căldura decât frigul, așa că nu mă plâng. După amiază, am fost binecuvântați și cu o ploaie torențială, care a răcorit bine aerul.

Mă gândesc...
Că în săptămâna următoare avem o mare sărbătoare, Înălțarea Domnului.


Sunt bucuroasă că sunt în concediu medical (pentru recuperare, la genunchi) și voi putea merge și eu la Sfânta Liturghie. Nădăjduiesc să pregătesc și cozonac și ouă roșii.

Sunt recunoscătoare...
Pentru întâlnirea de astăzi, pe care am așteptat-o cu emoție și care mi-a adus multă bucurie.


Am cunoscut oameni care împărtășesc aceeași pasiune ca și mine, ne-am prezentat unii altora o parte din lucrări, am făcut schimb de experiență, am lucrat împreună, am povestit... și ne-am despărțit cu promisiunea că vom repeta aceste întâlniri în fiecare lună.

În bucătărie...
Am gătit încă de ieri o ciorbă de legume, sarmale în foi de viță (împreună cu mama) și un pandișpan cu vișine, ca să pot pleca astăzi liniștită. :)

Sunt îmbrăcată...
Într-o rochie roșie cu floricele mici, albe.

Meșteresc...
Am terminat pătratele pentru fețele sacoșei de iută și am început să croșetez o fâșie într-o singură culoare, pentru lateralele și fundul sacoșei.


Iar, pe andrele, am o pereche de șosete în culori dulci, ca niște bombonele.


Citesc...
Am avut o săptămână plină, așa că nu am prea avut timp de citit.

Sper...
Mâine votăm. Mergem să ne facem datoria. Sper să alegem după voia Domnului.
 
Învăț...
Exerciții noi de gimnastică medicală de recuperare.

În casă...
Aseară am făcut curățenie în toată casa, astăzi pare că n-am făcut de multă vreme. În această dimineață, a venit în sfârșit meșterul și s-a apucat să pună gresia pe treptele din fața casei. L-a oprit ploaia de câteva ori, așa că i-a mai rămas ultima treaptă. Iar noi am fost nevoiți să folosim numai intrarea din spatele casei. Să vedem când va reuși să termine.

Ascult...

Un film pe care îl recomand...
N-am văzut niciun film.

Unul din lucrurile preferate...
Îmi place nespus să croșetez ori să tricotez, împreună cu cineva care are aceeași pasiune ca și mine. Astăzi am simțit din plin această binecuvântare.

Un citat...
Prietenia se naște atunci când o persoană îi spune unei alte persoane: Ah! Și Tu? Am crezut că eram singur. (C.S. Lewis)

O fotografie...

Un loc unde mi-ar plăcea să fiu...

Sursa
Din comorile pământului...
Laudă şi măreţie este lucrul Lui...

Calcite with Hematite Cluster, Tsumeb Mine, Namibia.
Photo Copyright © cybermineral
Source: Geology Addictive
Din iubita mea Românie...

Vă îmbrățișez cu drag și vă doresc o săptămână binecuvântată!

sâmbătă, 1 iunie 2024

Jurnalul unei femei simple (80)

(adus in blogosfera românească de către Corcodusa)

Hristos a înviat! Bine v-am regăsit!


Și a fost Iisus copil

Şi a fost Iisus copil...
Fără leagăn, fără slavă.
Şi-n fiinţa Lui firavă
au pătruns fiori de ger.
Şi a fost Iisus copil,
ca să aibă toţi copiii
Tată-n cer.
(Costache Ioanid)
Pentru astăzi... 
Sâmbătă, 1 iunie


Afară...
De câteva zile s-a încălzit bine de tot. Ador vremea asta.

Mă gândesc...
Că astăzi, de 1 iunie, pe lângă ziua copiilor, în familia noastră era o dublă sărbătoare: Ziua nunții părinților mei, care a avut loc în urmă cu 60 de ani, (Nu o mai aniversăm de 19 ani, de când tata s-a mutat la cele veșnice) și ziua nunții fratelui meu. Ei aniversează astăzi 33 de ani de căsnicie. Domnul să-i țină sănătoși împreună!

Sunt recunoscătoare...
Pentru zilele liniștite din această săptămână. De marți am rămas în concediu, după ce mama duminică spre luni s-a simțit foarte rău, dar de când am rămas eu acasă, slavă bunului Dumnezeu, a fost ceva mai bine. E tot slăbită, dar s-a odihnit mai bine. În această dimineață, s-a și împărtășit.

În bucătărie...
Dacă tot am fost acasă, am gătit zilnic. Miercuri și vineri am făcut pește cu mămăligă, în celelalte zile am gătit ficăței cu piure, piept de pui la grătar cu orez cu legume, clătite și chec.

Sunt îmbrăcată...
Într-o rochie subțire, de vară, cu imprimeu floral.

Meșteresc...
A fost o săptămână bună, am finalizat șosetele cu găurele, șosetele în degrade, în nuanțe de albastru, am înaintat puțin și la covorul croșetat, am împletit o pereche mititică de șosete și am început să croșetez pătrate ale bunicii, pentru o sacoșă de iută (un dar, pe repede înainte).



Citesc...
O carte pentru copii:


Din biblioteca Mariei...

Sper...
Să trecem cu bine de săptămâna următoare, care este ceva mai încărcată. Avem programări la medic și oameni și animale :))) (o ducem pe Nala la castrat), plus o inspecție marți dimineață, la jobul nr. 2. Miercuri îmi voi face și infiltrațiile la genunchi. Iar joi și vineri, Cristian va pleca în delegație.
Marți vine și meșterul să schimbăm obiectele sanitare din baia lui Ștefan.
 
Învăț...
Încă nu știu cum voi prinde pătratele de acea sacoșă. Rămâne să mă documentez.

În casă...
Slavă Domnului, e ordine, le-am ținut pe toate din scurt fiind zilnic acasă. 

Ascult...
O melodie de la Românii au talent. E una din emisiuniile care îi plac mamei. După Jocul cuvintelor, se înțelege. :)) E mare fan al dezlegării cuvintelor încrucișate.

Un film pe care îl recomand...
Nimic notabil n-am văzut săptămâna aceasta. 

Unul din lucrurile preferate...
Macii, iubesc macii

Un citat...
"Cea mai bogată moștenire este copilăria fericită."
(Sfânta Alexandra Feodorovna Romanova)

O fotografie...
Foto: Dan Cristian Mihăilescu
Un loc unde mi-ar plăcea să fiu...
La malul mării... Mi-e dor de mare.
Foto: Dan Cristian Mihăilescu
Din comorile pământului...
Laudă şi măreţie este lucrul Lui...
Watermelon tourmaline
Source: Geology Addictive
Din iubita mea Românie...
Marea Neagră
Foto: Dan Cristian Mihăilescu
Vă îmbrățișez cu drag și vă doresc o săptămână binecuvântată!
La mulți ani binecuvântați tuturor copiilor!

Șosete... o duzină :)

 Hristos a înviat!

La începutul anului, mi-am propus să împletesc câte o pereche de șosete pe lună. Recunosc că la vremea aceea mi se părea un obiectiv foarte greu de realizat. Cu ajutorul Domnului însă, am reușit să lucrez toate cele douăsprezece perechi, înainte să se scurgă prima jumătate din an.

Mai lucrasem două trei perechi până atunci, dar cu foarte mare greutate. Ce am schimbat? Am început să le lucrez simultan, pe aceeași pereche de andrele circulare, prin metoda buclei magice.


La un moment dat, am încercat să lucrez două perechi în același timp, dar e puțin mai complicat cu atâtea gheme...


Am lucrat diverse modele, unele mai simple, altele puțin mai complicate, pe unele le-am început de la vârf, 



pe altele de sus, de la elastic, 


am experimentat și câteva moduri de a lucra călcâiul, 

Fleegle Heel

shadow wrap heel

Călcâi tip potcoavă
am învățat să închei ochiurile de la vârf cu ajutorul unui ac de cusut, printr-o metodă specială (cusătura invizibilă), astfel încât să nu se vadă cusătura, dar și ochiurile de sus, în așa fel încât ultimul rând să nu fie rigid, și să lase libertatea de a fi încălțate ușor.
Cred că am învățat multe lucruri noi, dar mai sunt atâtea altele pe care încă nu le-am abordat...
În final, vă las câteva imagini cu șosetele împreună. :)







Vă îmbrățișez cu drag și vă doresc un weekend binecuvântat!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *