duminică, 28 iulie 2024

Jurnalul unei femei simple (88)

(adus in blogosfera românească de către Corcodusa)

Doamne ajută tuturor! Bine v-am regăsit!

Pentru astăzi... 
Sâmbătă, 27 iulie


Afară...
Căldurile s-au mai domolit puțin, am avut parte și de câteva ploi, iar dimineața, în drum spre serviciu, am simțit chiar răcoare. 

Mă gândesc...
Mă simt cam obosită. Săptămâna trecută am avut mai multe nopți cu somn întrerupt. Pe lângă hipoglicemiile mamei, îl avem și pe Ștefan bolnav. 

Sunt recunoscătoare...
Maicii Domnului că l-a acoperit pe Ștefan vineri și a putut susține examenul de admitere la master, între două episoade de febră mare. Imediat ce a ieșit din examen s-a simțit foarte rău. La fel și înainte. Dar, în timpul examinării a fost bine cât de cât. 

În bucătărie...
Am făcut aripioare cu cartofi la cuptor, chiftele, varză dulce călită,... Vreau să fac pizza și o plăcintă cu brânză. 

Sunt îmbrăcată...
În pantaloni scurți și tricou. Ne pregătim să ieșim la plimbare cu bicicletele. 

Meșteresc...
Câte puțin din fiecare... Dar, nimic concret.
Am terminat căputele șosetelor roz. Le-am lucrat după metoda clasică, așa cum am învățat în copilărie de la mama și bunica mea.


Am croșetat cele 18 pătrățele pentru traistă și am început să croșetez partea pentru lateralele și fundul trăistuței. De data acesta, am ales să lucrez cu picioruș mare redus și nu cu modelul  granny stripe, ca la cealaltă.


Și, în sfârșit, am reușit să cos o mică parte la goblenul cu Sfântul Ștefan. Prea puțin, însă merge greu pentru că vederea mea nu mai e tocmai bună.


Citesc...
Am dat iar iama în biblioteca Mariei. Sunt câteva cărți pe care le-a citit ea în adolescență și știu că i-au plăcut foarte mult. 
Acum citesc "David și vioara lui", scrisă de Eleanor Porter.

Sper...
Să reușească Ștefan să intre la prima opțiune, acolo unde și-a dorit. Dacă se poate, pe locurile fără taxă. Taxă care s-a majorat la 6000 de lei pe an. Dar, dacă așa va fi să fie, bucuroși le-om duce toate. Nu ne lasă Dumnezeu. 
 
Învăț...
Să accept că sunt lucruri pe care nu mai pot să le fac ca la 20-30 de ani. 
Săptămâna aceasta am acceptat că nu mai pot coase la goblen ca altădată, așa că i-am dat comandă unei doamne să îmi coasă un goblen pe care îl aveam demult pe lista de așteptare. Se numește Vara margaretelor și este absolut superb. 
În acest fel, voi avea și goblenul mult dorit și o ajut și pe doamna respectivă, care din asta trăiește. 

În casă...
S-a mai răcorit puțin și îmi place să îmi petrec serile cosând la goblen. 

Ascult...
Conferința „Patima: căutarea infinitului în lucruri finite” din Tabăra de la Nemțișor - 2024, susținută de către Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Un film pe care îl recomand...
Nu am văzut nimic în ultima săptămână.

Unul din lucrurile preferate...
Să răsfoiesc blogurile vechi. Mi-ar fi plăcut să fiu în blogosferă atunci, când era atâta zumzăială pe aici. Eu îmi petreceam timpul pe Sarea ortodoxiei. Nu regret asta. Multe am învățat de la fetele de acolo. Regret doar că și de acolo ne-am cam risipit.

Un citat...
Fără Tine, Doamne, nu sunt nimic în aceasta lume. Prin urmare, fără Tine, ce aș putea fi în veșnicie?!
Fericitul Augustin

O fotografie...

Sursa: Log House

Un loc unde mi-ar plăcea să fiu...

Sursa: Mountain Cabins 

Din comorile pământului...
Laudă şi măreţie este lucrul Lui...

Charoite from Charo River, Siberia, Russia
Photo Copyright ©️ Gmineral/IG

Din iubita mea Românie...

Piatra Craiului 
Sursa: pinterest.com

Vă îmbrățișez cu drag și vă doresc o săptămână binecuvântată!

8 comentarii:

  1. Sanatate multa-multa tuturor. Sper ca totul sa aiba rezolvarile dorite voua.
    Eu am un goblen inceput acum o vesnicie. Continua sa aiba doar doua randuri lucrate...😊
    Nu am realizat ce complicat va fi.
    Spor la lucru si la descoperiri minunate!
    O saptamana binecuvantata, draga Daniela! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos, dragă Suzana! Cu mila Domnului au trecut și aceste zile. Avem nevoie de multă răbdare și de și mai multă rugăciune.
      Eu am cusut primele două goblenuri (două icoane) în urmă cu 24 și 20 de ani, când eram însărcinată. De atunci am mai cusut câteva. Poate vi le arăt într-o postare.
      Însă pe acesta din urmă, icoana cu Sfântul Ștefan, l-am început și eu de o veșnicie, așa cum bine spui. Nu știu de ce, tot amânam să reiau lucrul la el. Acum, am zis că e vremea să îl cos, nu de alta, dar să nu rămână necusut. Și deși părea greu la început, acum văd că se acoperă pânza încet încet.
      Așadar, nu e atât de complicat pe cât pare. Cu pași mici și cu multă răbdare, le putem duce la bun sfârșit. Te îmbrățișez cu drag și iartă-mă pentru răspunsul întârziat! 🤗❤️

      Ștergere
  2. Sanatate multa mamei si lui Stefan.
    Tie iti doresc spor la lucru, iar lui Stefanii doresc multa bafta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos, Ioana! Domnul să ne dăruiască sănătate tuturor!
      A reușit Ștefan la master, acolo unde și-a dorit. Însă, așa cum mă așteptam a intrat pe locurile cu taxă. Sunt recunoscătoare Domnului și pentru asta, știind în ce condiții a susținut examenul (cu febră 40).
      Spor la lucru și ție și o zi minunată! 🤗❤️

      Ștergere
  3. Au fost coduri portocalii de caniculă la noi, abia m-am concentrat și la serviciu și acasă. Mă simțeam epuizată mereu! Nu am fost în stare să lucrez nimic. Am un goblen primit de la o prietenă dragă, pe care nu am reușit să-lș finalizez, este așa de câțiva ani!
    Multă sănătate tuturor! Felicitări lui Ștefan!
    Zi frumoasă să ai, Daniela!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pare că începând de astăzi, revine canicula și la noi. Eu suport mai ușor căldurile decât frigul. Să vezi ce mă vait la iarnă pe aici. 😀
      Așa cum îi spuneam și Suzanei mai sus, cu goblenul e greu până reiei lucrul. Apoi, e nevoie de puțină perseverență. Eu cos doar 2-3 cm pe zi, seara, după cină.
      O zi frumoasă și ție, draga mea! Sper că ai reușit să te mai odihnești puțin. 🤗❤️

      Ștergere
  4. Daniela, dacă poți coase o astfel de icoana, cu răbdare, cu rugăciune, de ce nu încerci să o pictezi? Nu ar solicita la fel de mult ochii și cred ca ar ieși ceva minunat! Sunt cursuri de iconografie, am început și eu unul online, cu Ruxandra Lăcătuș (este extraordinară), dar nu mă lasă copiii să pictez deocamdată, abia aștept să crească și să pot pleca de lângă ei într-o tabără de creație.
    Nu m-am gândit ca și dupa ce trec de 20 de ani copiii mai fac febră 😿… Sper ca acum e bine Stefan și au venit vești bune despre admitere!
    Toate cele bune! 🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andreea, icoane am mai cusut, nu e greu. Pentru pictură însă, cred că ai nevoie de talent.
      Însă, mulțumesc mult pentru ideea acelor cursuri și chiar tabere de creație de care nu știam. Nici la mine nu este momentul acum, dar în viitor...
      Vai, nu știi cât am tras câteva nopți cu tânărul meu bolnăvior. El când face febră, face, nu se joacă. Așa e de când era mic. Slavă Domnului, nu se îmbolnăvește prea des, dar și când o face...
      E bine acum. Gâtul încă este plin de puncte albe, dar nu mai face febră.
      Oficial, e student la master și cu mila Domnului, am plătit și taxa pe primul semestru.
      Toate cele bune și vouă și vacanță plăcută în continuare! 🤗❤️

      Ștergere

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *