sâmbătă, 3 februarie 2024

Jurnalul unei femei simple (64)

(adus in blogosfera românească de către Corcodusa)

Doamne ajută tuturor! Bine v-am regăsit!

Pentru astăzi... 
Sâmbătă, 03 februarie

Afară...
E o zi însorită și caldă. Pare o zi de primăvară. Îmi amintește de primăverile din copilărie și adolescență când mă îmbolnăveam (nu știu de ce, dar aproape de fiecare dată era primăvară) și mă duceam pentru o vreme acasă, în satul meu, până mă refăceam să mă pot întoarce la școală, în oraș.

Mă gândesc...
Sunt entuziasmată că mâine ne vine fata acasă, în vacanță. Va rămâne cu noi cam o săptămână și o aștept cu mare nerăbdare.

Sunt recunoscătoare...
Pentru ajutorul Domnului la examenele copiilor. Au avut toți trei rezultate foarte bune. Ștefan mai are un examen săptămâna viitoare, dar fetele, Maria și Georgia, au terminat.

În bucătărie...
Astăzi am avut ciorbă de legume și mămăligă cu brânză, coaste de porc și cârnați de casă. Pentru mâine facem ardei umpluți cu orez și vafe.

Sunt îmbrăcată...
În trening de catifea, iar în picioare am șosete de lână. 

Meșteresc...
Am început șosetele lunii martie. :) 


și botoșeii lunii februarie. 


Citesc...
Iubirea, de Octavian Blaga.


”Viața omului care acceptă și alege iubirea se schimbă, se metamorfozează ființa sa cu totul. Gândirea devine simplă, cuvintele și felul de a vorbi, de a relaționa se modifică. Înțelesurile celor trăite devine altul. Funcțiile psihicului se iluminează, având o privire panoramică și, în același timp, intimă asupra vieții și asupra ființelor. Simțurile i se schimbă. Văzul, pipăitul, auzul, mirosul, gustul unui astfel de om se transformă… Un astfel de om iubește oamenii cu o iubire infinită, eliberatoare, care-i face și celui de lângă el loc, nevăzându-se niciodată superior lui. Acel suflet nu mai știe unde începe și unde sfârșește iubirea și nici nu-l mai interesează…”

”Iubirea este singura care ne poate scoate din valurile lumii.
Iubirea este singura care poate pășii peste ele.
Iubirea rămâne în ziua de astăzi singurul reper, singura mână întinsă omului, singura speranță….
Să nu ne lăsăm înșelați. Nici normativitatea, nici civismul, nici inteligența nu ne vor fi de nici un folos. Doar Iisus , Ființa Iubire.”

Sper...
Să ca săptămâna viitoare să reușesc să lucrez câteva mărțișoare. Imediat vine 1 martie.
 
Învăț...
Încerc să învăț să nu mai amân lucrurile și ce se poate face imediat, să fac chiar atunci. Am început să uit să fac unele lucruri și regret când îmi amintesc.  

În casă...
Am făcut curățenie mai devreme decât de obicei, în așteptarea verișoarelor mele, care au venit să ne aducă împărțele (pomană), pentru mama lor, sora mamei mele.

Ascult...
Acum e liniște. Se aude mașina de spălat care stoarce rufele și frigiderul. Și respirația liniștită a lui Cristian, care doarme lângă mine. A fost într-o delegație la Brașov și nu a venit cu mâna goală. A adus cu el o viroză sau gripă ce-o fi, care l-a zdruncinat nițel. 

Un film pe care îl recomand...
Nu am văzut niciun film nou săptămâna trecută. Am revăzut însă Pretty Woman și Our souls at night, împreună cu Cristian și mama. Am ales special filme pe care le mai văzuse mama, pentru că le vizionează mai ușor; necesită un efort mai mic de concentrare din partea ei.

Unul din lucrurile preferate...
Agendele - îmi plac mult și le folosesc încă de mică, într-o varietate de feluri. Primele de care-mi amintesc erau carnete simple, cu coperta cartonată, în care-mi notam gândurile de copil. Apoi, am avut agende cu spirală sau cu arc în care se prindeau filele perforate. Mai întâi, le foloseam sub formă de jurnale. Apoi, am început să folosesc și agende de birou, la serviciu (întotdeauna actuale; mi se pare aproape o blasfemie să folosesc o agendă datată din anii trecuți :)))), dar am ținut și jurnale personale în diferite etape din viață (când am devenit mamă, de pildă).
De câțiva ani, de când am descoperit Bujo, nu mă mai despart de el. Mi-a fost greu la început până am înțeles cum funcționează. Am citit chiar și cartea Bullet Journal, scrisă de Ryder Carroll. :)))... Am încercat să simplific și să adaptez metoda lui astfel încât să mi se potrivească și acum nu știu cum m-am descurcat înainte de asta, de a avea Bujo, adică. :)) Mă ajută foarte mult.


Însă, de anul acesta, am început și un Jurnal Handmade. Ba chiar și un Jurnal de inițiere în arta croșetatului și tricotatului, pe care vreau să-l dăruiesc fiicei mele. Handmade with love...
Și jurnalele despre care am mai vorbit: cele adresate copiilor, dar și prietenei mele. Și cele cu rețete pentru Maria și Ștefan. :)) Cine știe ce idee îmi mai vine până la sfârșitul anului? :)

Un citat...
“Dacă simți că o discuție te tulbură și deviază în ceartă, oprește-ți ferm, cu bărbăție, pornirea de mânie și gândul care te justifică sau te motivează la reacții de osândire a aproapelui. Nu-ți căuta dreptatea, ci smerește-ți mintea, fii milostiv față de aproapele ‘devenit’ vrăjmașul tău. Amintește-ți de greșelile tale și roagă-te pentru el până te liniștești și vezi iarăși toate în lumina iubirii lui Dumnezeu, Care vrea binele tuturor” 
(Avva Ghelasie Gheorghe).

O fotografie... Uimitoare

Photo: Florin M
Un loc unde mi-ar plăcea să fiu...

Photo: TATIANA KOLESNIKOVA/GETTY IMAGES
Din comorile pământului...
Laudă şi măreţie este lucrul Lui...

Glaukosphaerite with Erythrite
Source: Sacred Stones
Din iubita mea Românie...

Sursa: Călător în bascheți
La Cavnic, la poalele Munților Gutâi, domeniul schiabil – SuperSki Cavnic – este format din pârtiile ,,Roata’’ și ,,Icoana’’ , cu o lungime 8,5 kilometri. Zăpada aici este din belșug, iar zilele de iarna foarte multe, iar pentru că orașul este considerat polul zăpezii din Maramureș. La Cavnic, mai există și o pârtie de sanie, un patinoar și una tubbing.

Vă îmbrățișez cu drag și vă doresc o săptămână minunată!

11 comentarii:

  1. Frumoasa saptamana! Zile linistite cu fata in weekend acasa! Te pup, Dana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos, Oana! De fapt, m-am molipsit și eu de gripă între timp și ne-am văzut doar de la distanță. :(

      Ștergere
  2. Frumoase jurnalele tale. Eu nu am avut niciodata ceva atat de elaborat. Si recunosc ca nu imi displace ideea folosirii unei agende din anul trecut. Ca ma gandesc ca tin timpul pe loc...
    Faine imaginile si lucrusoarele. Esti o talentata si inspiri multe idei frumoase, draga Daniela!
    Sa se bucure toti cei care iti primesc ideile si sa ii inspire pe calea lor.
    O seara frumoasa si o saptamana la fel! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesantă ideea ta de a "ține timpul pe loc". 🥰
      Multumesc frumos, dragă Suzana! Imaginile sunt de cele mai multe ori atât de grăitoare, încât parcă fiecare își spune propria poveste.
      Îți doresc și eu o săptămână minunată! 🤗❤️

      Ștergere
  3. Un jurnal plin de frumos si culoare! Se simte adieri de primavara cand vad in coșuleț ghemele verzi si albe si sosetele incepute, de data aceasta prin alta metodă.
    M-am odihnit, si trupeste si sufletește , cat am poposit pe aici, fug din nou la treaba, ca ma asteapta destula. Mulțumesc. Săptămâna binecuvântată!🤗🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E adevărat, Viorica. Ai ghicit. 🥰 Intenționez să tricotez niște șosete de primăvară, care să ne ducă cu gândul la ghiocei. Și da, le-am început de sus și aș vrea să încerc călcâiul "fleegle heel". Să vedem dacă-mi și iese. 🤭
      Mă bucur nespus dacă ai găsit un strop de odihnă aici. Să ai spor la treabă și o săptămână binecuvântată! 🤗❤️

      Ștergere
  4. Esti plina de surprize---Bujo journal, m-ai dat gata si cu asta!Am remarcat si filele de jurnal facute de tine-foarte reusite, bravo. Si eu ma omor dupa agende, una noua in fiecare an, dar le folosesc ptr diferite cursuri, adica pe post de caiete. Nicu un gand sa ma organizez cu ele, daramite jurnal!:)Imi place ca aflu lucruri noi de la tine pe pagina!Apropo, cum faci rost de filme, ai un Kodi ceva?De cand cu Netflixul eu am cazut in capcana serialelor desi nu le pot suferi!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mirela dragă, ai uitat oare cursurile mele din facultate? Nu știi că eu nu puteam învăța de pe cursuri xeroxate? Și că atunci când nu reușeam să ajung la cursurile de dimineață, noaptea stăteam până târziu să le transcriu frumos, cu stiloul și să subliniez titlurile și ideile principale cu creioane colorate? :))) Cumnata mea spunea că nu mă ține până în anul cinci, dar la fel am făcut și la master. Fiecare cu piticii lui.
      Iar Bujo-ul chiar mă ajută foarte mult. Îmi notez totul în el, de la evenimentele importante până la listele de cumpărături.
      Despre filme mai aflu de pe grupul de whatsapp Ceata, de când erau și copiii mei "cetași", cel organizat de comunitatea bisericii, Sfântul Spiridon... De pe grupul de Facebook "A 7-a cale spre sine", al părintelui Marcel Suciu, de pe Sarea ortodoxiei și nu în ultimul rând, de la copii.
      Iartă-mă pentru răspunsul întârziat! 🤗❤️

      Ștergere
  5. What wonderful memories and kindness with all the journals! I'm bad about writing things down, I'll have to seek out the book you mention. Beautiful green in those March socks! And of course, the pictures you share are so pretty. Hope your week is off to a great start!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. I know you love the color green. Whenever I work with this color, I remember you. I'm so glad you like the photos I post.
      I hope your week has gone well so far. Hugs to you with love!

      Ștergere

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *