duminică, 1 octombrie 2023

{ Blog 365...day 274 }

Provocare adusă în blogosferă de către Sandra -
Diary of a stay a home mum

Doamne ajută la ceas de seară! Bine v-am regăsit!

Bucură-te, ale cărei mâini sunt ţinute la rugăciune de însăşi dragostea şi milostivirea ta cea către noi.

Sursa: Pinterest.com
Una pe zi...
Laudă şi măreţie este lucrul Lui...

Botryoudal chalcedony from Indonesia
Also known as grape agate.
From grapescrystal_galery
Sursa: Imagine Gems

Cuvântul zilei... 

Sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului este o sărbătoare și a credinţei noastre, a nădejdii oricărui credincios, a încrederii în mijlocirea şi în puterea rugăciunii Maicii Domnului. Este o sărbătoare a nădejdii pe care o avem în Maica Domnului.

Maica Domnului se roagă neîncetat pentru noi, acoperindu-ne cu omoforul milei și dragostei sale. Ori de câte ori o căutăm în rugăciune pe Preasfânta noastră Maică, ea ne sprijină și ne întărește. După Mântuitorul Hristos, ea este apărătoarea neamului nostru creștinesc.

Spunea părintele Ilie Cleopa: „Mult pot și sfinții lui Dumnezeu, dar nici unul cât Maica Domnului. Dacă nu era Maica Domnului în ceruri, între Sfânta Treime și noi, lumea asta se pierdea demult. Ea pururea stă în genunchi și se roagă Preasfintei Treimi”.

Prin Maica Domnului se unește cerul cu pământul. Ea este mijlocitoarea lumii care înalță rugăciunile noastre către tronul Fiului lui Dumnezeu. Durerea lumii, păcatele lumii, suferințele lumii sunt și durerea Maicii Domnului. Ea se roagă cu lacrimi cu noi și pentru noi.

Să nu uităm că ne aflăm pururea sub acoperământul Maicii Domnului, în ocrotirea ei, în cuprinsul dragostei ei. Și oricine dintre noi poate simți acest lucru dacă cu credință și evlavie o va cinsti. Maica Domnului, după trup, a devenit maica duhovnicească a tuturor celor care-L iubesc pe Hristos și care tind să-l urmeze pe calea mântuirii până la capăt, până sub Cruce. Astfel, și în această mare sărbătoare, dar și de zi a vieții noastre să ne rugăm Maicii lui Dumnezeu: „Toată nădejdea noastră spre tine o punem, Maica lui Dumnezeu; Păzeşte-ne pe noi, sub sfânt Acoperământul tău!” Amin!
(Preot Vasile Beni)

Noapte cu pace tuturor!
Sursa: Pinterest.com

4 comentarii:

  1. Ce frumoasa postate despre Maica Domnului🙏🤗💐

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne ajuta! Frumos mai pui citatele!
    Si multumesc pentru 'struguri'. Modelul asta nu l-am vazut niciodata!
    Noapte cu pace, Daniela draga!
    Un octombrie bucuros!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne ajută, draga mea! Cu adevărat sunt fascinanți strugurii aceștia. E minunat cum a creat Dumnezeu și strugurii adevărați din care ne înfruptăm, dar și pe aceștia care ne încântă privirea.
      Cât despre citate... Mă bucur din toată inma că îți plac. Să ne fie de folos!
      Te îmbrățișez cu drag și îți doresc o lună octombrie binecuvântată! ❤️😘

      Ștergere

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *