luni, 7 august 2023

{ Blog 365...day 219 }

Provocare adusă în blogosferă de către Sandra -
Diary of a stay a home mum

Doamne ajută la ceas de seară! Bine v-am regăsit!

Bucură-te, Cer binecuvântat, dăruindu-ne bucurie și mântuire!

Cum Te vom numi, O, Fericita Nascatoare de Dumnezeu, Mama Divină, Preacurată Maria? Cum sa te slavim în cântările noastre pe Tine, cea înălțata de pe pământ la Cer? Tu Esti o taina nemaiauzita pe pământ și necunoscuta Îngerilor din Rai, mai mult decât poate mintea și cuvântul sa cuprinda, caci in Tine s-a facut întruparea lui Dumnezeu Cuvântul, născut din Tatăl fără început, întrupat în pântecele Tău Tale care s-a născut cu pecetea fecioriei Tale.

O, minunea tuturor minunilor! O, adâncimea nemăsurată a înțelepciunii și măreției lui Dumnezeu! Cum Te vom numi numele pe Tine, O Mireasă nenuntita? Vom putea descrie zorii soarelui care răsare pe cer? Dar Tu ești însuși Raiul, de la Tine se înalță Soarele Dreptății – Hristos Dumnezeul nostru, Mântuitorul păcătoșilor.

Te numim pe Tine poarta care duce la paradisul pierdut de strămoși, cea care ne dai din abundenta toate binecuvântările! Tu însați ești un paradis binecuvântat, in care a crescut Floarea nestricăciunii, vindecând și alungând duhoarea păcatului și caderea stramosilor nostri. Te numim Tânăra Fecioară Nepatata, care nu a cunoscut cununia, ramanand până la bătrânețe fecioara, caci ai fost fecioara până la naștere, la nașterea și după nașterea Fiului tau. Te numim Maria Curată și Sfântă, care le-a înălțat pe toate mamele și strămoașele cu curăția ei. Nu doar L-ai născut pe pruncul Hristos, ci L-ai purtat și L-ai hrănit cu laptele Tău matern, pe Cel care hrănește fiecare creatură, iar forțele cerești stau înaintea Lui cu frică și cutremur și El este lăudat de fiecare suflare.
O, cu adevărat ești minunata între soții, minunata între fecioare, de neasemuit între mame! Cădem în fața Ta Divină și în fața picioarelor Tale sfinte unde ne aruncăm și ne așternem toate gândurile, dorințele, intențiile și sentimentele noastre. Ne inchinam Tie, Maicii lui Dumnezeu și iti înălțam jertfa inimii noastre umile, ca o mica slava din sărăcia noastră sufleteasca, sa o duci la Tronul Fiului Tău Mântuitorul nostru, ca El sa ne randuiasca drumul spre mântuire și moștenirea Împărăției Sale care nu are sfârșit în vecii vecilor. Amin.

Una pe zi...
Laudă şi măreţie este lucrul Lui...

Azurite on matrix
Sursa: Sacred Stones
Cuvântul zilei...

Părintele Ghelasie de la Sfânta Mănăstire Frăsinei
„ – De ce insistaţi, Părinte, pe Acatistul Maicii Domnului şi pe închinăciunea la Icoana Maicii Domnului? De ce nu Doamne Iisuse, ori Iisus Pantocratorul?
– Maica Domnului e scara, uşa, puntea către cer prin care noi urcăm la Dumnezeu şi Fiul se coboară. Scopul vieţii creştine este înfierea de către Tatăl, să ajungem fii ai Tatălui, în împărăţie. Nu poţi deveni fiu al Tatălui daca nu-l ai pe Hristos frate, ci doar dacă eşti împreună cu El în acea îmbrăţişare de iubire la sânul Maicii Domnului ce iată, devine şi mama ta. Când o vei simţi pe Maica Domnului ca mamă cu adevărat, când vei gânguri alături de pruncul Iisus cuvinte de iubire, atunci, înfiat de Maica Sfântă, poţi sa fii fiu al Tatălui."
(din volumul „Pateric Carpatin" - texte adunate și îngrijite de Florin Caragiu, Editura Platytera).

Noapte cu pace tuturor!
Sursa: Pinterest.com

2 comentarii:

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *