marți, 8 august 2023

{ Blog 365...day 220 }

Provocare adusă în blogosferă de către Sandra -
Diary of a stay a home mum

Doamne ajută la ceas de seară! Bine v-am regăsit!

„Speranța celor disperați”

O, cea mai pură Doamnă Născătoare de Dumnezeu! Cădem la tine epuizați de deznădăjduire și slăbiciunea adusă de păcat, și te rugăm: nu te îndepărta de noi, cei mulți păcătoși căzuți în nenumărate păcate și trezește-ne conștiința, căci am pierdut din noi chipul Dumnezeului cel din Sfânta Treime.

Izbăvește-ne, O, mijlocitoarea noastră, de obiceiurile păcătoase și de robia patimilor; iată că dușmanii ne-au încarcerat voința, au legat-o în legături puternice, forțându-ne să lucrăm pentru păcat. Prin părtășia la păcat am încălcat porunca Creatorului nostru, și pentru păcatele noastre am pierdut harul Fiului Tău cu care Dumnezeu îi apără de lațurile celui rău pe cei care Îl iubesc. Nu mai avem putere, Maica Domnului, să ne luptăm cu demonii, voința noastră s-a epuizat fără harul Fiului Tău și nu ne mai putem nici ruga, fiind lipsiți de glas și de izbândă în fața demonilor care ne-au facut de ocară.

Nu ne părăsi, Atot-Milostivă, căci nu avem altă speranță decât în ajutorul Tău. Roagă-L pe Fiul Tău să aibă milă de noi, căci altfel cu toții vom pieri în păcatele noastre. Scoate-ne din această robie păcătoasă, trezește-ne din somnul cel bolnav al constiinței și rupe legăturile pe care diavolul le-a pus asupra noastră, luminează-ne mintea dar lasă-ne amintirea căderii noastre pentru a avea teamă de Judecata Fiului Tău, unde vom da răspuns pentru faptele, cuvintele și gandurile noastre. Inflăcărează sufletele noastre cu focul dragostei pentru Dumnezeu, ca atunci când va veni Mirele Hristos să fim ca cele cinci fecioare cu candelele pline în așteptarea Lui, ca să intrăm și noi cu El la Nunta Veșnică.

O, Maica Luminii, Împărăteasa Cerului, Speranța celor disperați și împovărați cu multe păcate, trimite-ne ajutor de la Fiul Tău și Dumnezeul nostru, roagă-te Domnului cel mai dulce Iisus Hristos să nu se supere pe noi, ci să ne ridice din robia păcatelor, să ne întărească voința cu harul Lui, ca izbăviți prin mijlocirea Ta din mrejele vrăjmașului, să slăvim în Sfânta Treime, pe Dumnezeu Tatăl, Fiul și Sfânt Duhul pentru totdeauna. Amin.

Una pe zi...
Laudă şi măreţie este lucrul Lui...

Quartz (Epitaxial Rutile and Hematite inclusions)
Novo Horizonte, Minas Gerais Brazil.

Photo Copyright  Lost Gems
Sursa: Geology Addictive
Cuvântul zilei...
"Maica Domnului este cu noi, ne acoperă cu acoperământul ei cel luminos și tămăduitor în toată vremea. Să-i cereți ajutorul preamilostivei maici, fiindcă ea ne este grabnic ajutătoare în toate nevoile, în toate necazurile, și alinătoare în durerile noastre sufletești și trupești."
(Episcopul Macarie)

Noapte cu pace tuturor!

Sursa: Pinterest.com

2 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Mulțumesc, draga mea! Te îmbrățișez cu drag și îți mulțumesc pentru întâlnirea noastră!
      (De abia acum am văzut că ai scris pe blog. :))

      Ștergere

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *