miercuri, 8 noiembrie 2023

{ Blog 365...day 312 }

Provocare adusă în blogosferă de către Sandra -
Diary of a stay a home mum

Doamne ajută tuturor! Bine v-am regăsit! 

Pe 9 noiembrie, biserica ortodoxă îl prăznuiește pe Sf. Ierarh Nectarie din Eghina.


Despre filmul dedicat vieții și activității Sfântului Nectarie, Omul lui Dumnezeu, am mai scris anul trecut. Dacă nu l-ați văzut încă, vi-l recomand din toată inima.
Întregul film este ca o rugăciune, ca o invitație la o viață de rugăciune, îți dă nădejdea că și tu poți încerca să te sfințești.
Sunt prezentate încercările și lupta prin care Sfântul Nectarie a trecut de-a lungul vieții lui. Exilat, umilit și condamnat fără să aibă șansa să se apere într-un proces, a răbdat toate persecuțiile și nedreptatea cu credință nestrămutată și adâncă smerenie.


Una pe zi...
Laudă şi măreţie este lucrul Lui...

Pyromorphite
Source: Sacred Stones
Cuvântul zilei...

DE CE ÎI CINSTIM NOI PE SFINȚI ȘI NE RUGĂM LOR?
Îi cinstim pentru că sunt vrednici de cinstit și respectat, datorită vieții lor exemplare după Dumnezeu. Ei s-au luptat cu toată ființa lor împotriva păcatelor, împotriva duhurilor necurate.

Niciun om nu este scutit de această inevitabilă luptă, dar acești sfinți au biruit mai mult ca oricare om câștigând lupta acestei vieți și au fost încununați în ceruri de Dumnezeu cu o cunună a vieții. Spre ceruri au tânjit și au luptat, în ceruri s-au învrednicit de sălășluire.

Și după cum – pământește vorbind – aceia care câștigă concursul, capătă experiență, și la rândul lor își formează discipoli pe care să-i inițieze să câștige și ei medalii și concursuri, tot cam așa ne folosim și noi de virtuțile și experiențele sfinților, pentru a ne fi mai ușor spre câștigarea luptei. Aceste osteneli se fac prin ascultare și dragoste față de ei și prin rugăciuni și apoi mulțumiri aduse lor.

De aceea ne rugăm noi sfinților. Deci noi nu ne închinăm lor ca lui Dumnezeu, ci îi cinstim, pentru ca ei să ne ajute și să ne învețe, spre a putea dobândi biruință și a ne întâlni cu Izvorul sfințeniei care este Dumnezeu.

(Protosinghelul Ioachim Pârvulescu)

Să aveți o după amiază plăcută!

4 comentarii:

  1. Sfinte Nectarie, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!
    Nu am vazut filmul, insa imi doresc tare multa sa reusesc sa il vad!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dumnezeu să ne miluiască pentru rugăciunile lui! Îți va plăcea, Ioana. E un film care pe de o parte te odihnește, dar pe de altă parte te trezește, te pune pe gânduri. Însă, îți dă și nădejde. Eu vreau să-l revăd zilele acestea.

      Ștergere
    2. Film este deosebit. Impactul rămâne mult timp în minte...
      Un exemplu de smerenie cum numai la sfinți găsim...

      Ștergere
    3. Într-adevăr, Andreea. Și eu mă gândesc mai mult la Sfântul Nectarie după ce am văzut filmul.

      Ștergere

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *