duminică, 5 noiembrie 2023

Jurnalul unei femei simple (51)

(adus in blogosfera românească de către Corcodusa)

Doamne ajută tuturor! Bine v-am regăsit!

Sursa: Pinterest.com

Pentru astăzi...
05 noiembrie. Prima duminică a lunii noiembrie. Vă doresc o lună frumoasă și plină de binecuvântări cerești!

Afară...
Ieri, de pomenirea celor adormiți, a plouat de parcă picurau lacrimi de ploaie din Cer, de la cei de care ne este atât de dor. A plouat liniștit peste curtea bisericii plină de oamenii veniți cu colivele aranjate frumos spre pomenirea veșnică a celor plecați la Domnul, având nădejdea vieții de după moarte și a învierii.
M-au impresionat nespus doi bărbați care țineau umbrelele peste colive lăsând picăturile de ploaie să șiroiască pe ei înșiși, de parcă ar fi protejat chiar trupurile celor adormiți.
Ploaia a curățat atmosfera și a udat pământul. Era mare nevoie de ploaie.
Azi, când am pornit spre biserică soarele strălucea din nou ca într-o zi de septembrie. În timpul slujbei am stat tot afară, mângâiați de razele lui calde și blânde.

Mă gândesc...
La cât de binecuvântați suntem că avem o biserică atât de aproape de noi. Alți oameni străbat o distanță considerabilă până la biserică în fiecare zi de sărbătoare. Am făcut-o și eu ani de zile, când mergeam doar eu și copiii la slujbe.

Sunt recunoscătoare...
Pentru pace și pentru sănătate. Pentru viață.

În bucătărie...
Au gătit copiii, Georgia și Ștefan, o cină mexicană, absolut delicioasă. I-am ajutat și eu puțin, mai mult de dragul atmosferei în care pregăteau.


Apoi, Georgia a făcut și melcișori cu scorțișoară.


Iar, Maria ne trimite și ea fotografii cu toate bunătățile pe care le pregătește la Timișoara. Ultima dată a făcut un desert cu dovleac:


Sunt îmbrăcată...
În trening roz, de catifea.

Meșteresc...
Am terminat rochița croșetată.


Și am început o pereche de mănuși tricotate, cu o metodă nouă, dintr-un fir cu care am mai lucrat un fular și o căciulă.


Citesc...
Triodul - Golgota pocăinței. (predici ale părintelui Calinic Botoșăneanul). Da, știu, urmează postul Crăciunului, postul bucuriei și eu citesc predici pentru perioada Triodului, cea premergătoare Paștelui. 
Măcar de s-ar lipi ceva de mine din ceea ce citesc. Și de-oi mai trăi până la primăvară, o reiau și în celălalt post.

Sper...
Să dau jos câteva kilograme. Nu neapărat pentru aspectul fizic, deși și asta contează, cât pentru sănătate, în special pentru genunchi. Greu moment mi-am ales, chiar înainte de post. Pe de o parte aș mânca din toate, ca să las sec. :))) Pe de altă parte, în timpul posturilor mănânc destul de multe făinoase. Voi încerca să fac o schimbare, cu ajutorul Domnului.
 
Învăț...
Nimic nou.

În casă...
Am făcut ieri după amiază curățenie la casă, iar astăzi am făcut în dormitorul de la apartament. Încă mai am de sortat haine și lucruri. Procesul merge încet, dar nu mă las. :)
Am organizat și zona handmade. Asta îmi dă o stare de bine.

Ascult...
HAUSER - Rebel With a Cello - Live in Budapest (Full Concert)


Un film pe care îl recomand...
A beautiful mind (O minte sclipitoare) - un film excepțional despre drama unui om genial, bolnav de schizofrenie. A primit premiul Nobel, dar nu s-a dus să-l ridice decât după mulți ani. Soția lui l-a susținut și l-a iubit cu un sacrificiu extraordinar. O poveste adevărată. 

Unul din lucrurile preferate...
Ploaia. Iubesc ploaia. Dar, mă tem de fulgere.

Un citat...
"Nimic nu poate înlocui lipsa iubirii, dar iubirea înlocuieşte toate neajunsurile"
(Părintele Arsenie Boca)

O fotografie...

Austria
Photo: giuliogroeber

Un loc unde mi-ar plăcea să fiu...

Sursa: SuperTramp

Din comorile pământului...
Laudă şi măreţie este lucrul Lui...

Lazurite
Source: Sacred Stones

Din iubita mea Românie...

Parcul Natural Bucegi - România
Sursa: Visit Brașov România

Vă îmbrățișez cu drag și vă doresc o săptămână minunată!

Sursa: Pinterest.com

6 comentarii:

  1. Ce frumos e la voi acasă!
    Domnul să înmulțească bucuriile voastre!
    O săptămână cu spor, pace și bucurie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos, Lili!
      Mă bucur mult că ți-a plăcut. Mare bucurie mi-ai făcut cu vizita ta.
      Ceaiurile au fost speciale.
      Domnul să înmulțească și bucuriile voastre!
      Te îmbrățișez cu drag! 🤗❤️

      Ștergere
  2. Atunci când citesc blogul tau simnt multă liniște, căldură și confort,Rochia ta Tia ieșit superb poate pe viitor vei vinde din ceea ce meșterești!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc din suflet! Sunt doar, așa cum spune și titlul jurnalului, o femeie simplă... Sigur că am și eu norii mei, luptele mele, războiul gândurilor mele... Dar, încerc pe cât posibil, să las aici doar partea mai blândă a vieții mele și câte un cuvânt din înțelepciunea sfinților părinți. Exemplul jertfei lor ne va întări și pe noi în urcușul spre Cer.
      A existat o vreme când am vândut câte ceva croșetat. Dar, doar dacă m-a rugat cineva în mod special. Și atunci, de regulă, am primit doar banii pe material. Altfel, materialele sunt destul de scumpe și munca e multă. Cât poți să ceri pentru un lucru care se găsește cu mult mai ieftin în magazine, unde e lucrat în serie la mașini industriale?
      În plus, atunci când lucrez pentru cei dragi, uneori reușesc să împletesc și puțină rugăciune împreună cu firul lucrat. Așa că, nu mă îndur să vând. Prefer să dăruiesc.

      Ștergere
  3. Hope your week is going well! All that food looks delicious. And I love the crochet dress, so pretty. You always share the prettiest photos. Happy Wednesday (or Thursday already perhaps?)!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you very much, Jean!
      I hope you have a blessed weekend!

      Ștergere

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *