miercuri, 22 noiembrie 2023

{ Blog 365...day 326 }

Provocare adusă în blogosferă de către Sandra -
Diary of a stay a home mum

Doamne ajută la ceas de seară! Bine v-am regăsit!

Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii
(23 noiembrie)


Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii este unul dintre sfinții români care s-au nevoit ca pustnic într-o peșteră din apropierea schitului Iezer. 

Sursa: pravila.ro

Rugăciune către Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii

Iți mulțumim, Doamne, Iisuse Hristoase, că ne-ai dăruit pe Părintele nostru Antonie de la Iezer, ca să ne fie mijlocitor și ajutător în neputințele noastre. Dacă nu am avea pe Sfinții Tai Rugători, ce ne-am face noi? Sfinte Părinte Antonie, toată viața ta ai închinat-o Iubirii de Dumnezeu. Coboară o picătura de Iubire și pentru noi. Suntem răi și cu păcate de moarte, dar nu deznădăjduim de mântuirea noastră, alergând și la sprijinul tău. Roagă-te, Sfinte Părinte Noule Antonie, și pentru noi, împreună cu Preacurata Născătoarea de Dumnezeu, Mijlocitoarea Lumii către Hristos. Amin.

Râvnitor al Iubirii de Dumnezeu și învăpăiat de Dumnezeiescul Dor, te-ai arătat un Nou Antonie, cu nevoințele și luptele duhovnicești, împodobitor al Chipului monahicesc, te-ai făcut Părinte al multora și grabnic ajutător, pentru care și noi, cu cinstire, iți cantam: Bucura-te, Sfinte Preacuvioase Părinte Noule Antonie.

O Sfinte Noule Antonie, Părintele nostru, cu Rugăciunile tale neîncetate și pe noi ne ajută să putem duce Crucea noastră până la Învierea Sufletului, ca să fim și noi Fii împărăției Lui Hristos, unde să cântam veșnic Aliluia!

Una pe zi...
Laudă şi măreţie este lucrul Lui...

Calcite with Duftite & Hematite
Source: Sacred Stones
Cuvântul zilei...
Părintele Ghelasie de la Frăsinei l-a asemănat pe Sfântul Cuvios Antonie cu un "MĂRGĂRITAR de mult PREȚ, al plaiurilor VÂLCENE".

Noapte cu pace tuturor!

Sursa: Pinterest.com

2 comentarii:

  1. Buna dimineata,
    Frumoasa rugaciune. A binecuvantat Dumnezeu tara acesta cu multi sfinti rugatori pentru noi. Slava lui Dumnezeu pentru toate!
    Sfnte Antonie, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună dimineața, Ioana! Așa este, Dumnezeu ne-a binecuvântat cu mulți sfinți. Să nu uităm să le cerem ajutorul în rugăciune, să mijlocească pentru noi.
      Să ai o zi binecuvântată!

      Ștergere

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *