duminică, 26 noiembrie 2023

{ Blog 365...day 330 }

Provocare adusă în blogosferă de către Sandra -
Diary of a stay a home mum

Doamne ajută la ceas de seară! Bine v-am regăsit!

Veniți cu toții dimpreună
Să ne facem voie bună
Să ne bucurăm de Domnul
Şi să strigăm cu tot omul.

Una pe zi...
Laudă şi măreţie este lucrul Lui...

Emerald - Muzo, Colombia - 10.9cm - Photographed for the Irving Collection
Cuvântul zilei...

Tristețea duce la o stare atât de nesuferită și chinuitoare, încât omul preferă să leșine sau să moară. Păzește-te de duhul tristeții, căci de la el încep toate relele.

„Există două feluri de tristețe, zice Sfântul Varsanufie. Prima este firească și provine din slăbiciune, iar cealaltă provine de la demoni. Dacă vrei s-o deosebești pe cea diavolească, o vei vedea venind în ceasul când trebuie să te odihnești. Și în general, când vrei să faci vreo lucrare, tristețea te face s-o lași înainte de a o începe bine. Tu însă nevoiește-te prin rugăciune și vezi-ți de lucrarea ta cu răbdare. Atunci, vrăjmașul văzând că te rogi îndeosebi pentru asta, se depărtează, căci nu vrea să-ți dea pricină de rugăciune”.

Când Dumnezeu vrea ca omului să i se întâmple o mare încercare, după cum scrie Isaac Sirul, îngăduie să cadă în mâinile împuținării sufletești. Împuținarea sufletească îi provoacă tristețe intensă, iar tristețea îi provoacă o stare de întunecare sufletească, care este o pregustare a gheenei. Urmează duhul patimii, care naște o mulțime de ispite: tulburare, mânie, mustrări, reproșuri, cugete murdare, mutări dintr-un loc în altul și altele asemenea. Dacă vrei să afli cauza, îți voi răspunde că este trândăvia ta, pentru că nu te interesezi să cauți un leac pentru vindecare. Leacul care îți va asigura degrabă mângâiere sufletească este unul singur – smerita cugetare. Cu nimic altceva nu va putea omul să spargă zidul acestei răutăți.

(Sfântul Serafim de Sarov - Un serafim printre oameni)

Noapte cu pace tuturor!

Sursa: Pinterest.com

4 comentarii:

  1. Am participat la o activitate cu o doamnă psiholog și ni s-a spus să stăm mereu de pază la poarta gândurilor. Desigur că oamenii credincioși sunt pe o treaptă mai sus, credința îi ajută foarte mult. Dar și ceilalți trebuie să facă un efort permanent: exercițiu de recunoștință, conectare cu sinele, conectare cu natura etc. Viața este un dar de preț și, de multe ori, pare că se scurge printre degetele noastre. Uneori vine cu lecții dureroase, cu pierderi, cu greutăți, dar noi avem datoria de a merge mai departe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suferința, la fel ca și viața, este un dar al Domnului, iar prin asumarea înțelegătoare a suferinței, plină de nădejde, aflăm iubirea pe care și-a arătat-o Hristos întinzându-Şi brațele pe cruce.
      Prin nădejde și încredere în iubirea lui Dumnezeu, putem descoperi sensul vieții și puterea duhovnicească de a merge mai departe, așa cum bine spui.
      Să ai o săptămână binecuvântată, cu pace și bucurie!

      Ștergere
  2. Off topic, vin și eu de aiurea cu un comentariu, ca am lipsit cam mult 🤗Vezi, ieri ti-ai dorit sa ningă și acum e țara sub zapada, bucuria copiilor… la Sibiu cel putin :))
    Ultima imagine mi-a amintit de cartea Selmei Lagerlof- Cartea de Crăciun, a carei coperta este identică; cred ca ai gusta din nou cu bucurie Copilăria citind-o ☺️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai revenit, Andreea! 🤗 Așa este, Domnul ne-a binecuvântat cu zăpadă. La noi s-a topit repede. Dar, tot m-am bucurat.
      Avem și noi cartea aceea, dar nu realizasem că este aceeași imagine. E o idee bună să o recitesc în zilele de Crăciun. Mulțumesc frumos!
      Să aveți o săptămână binecuvântată!

      Ștergere

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *