marți, 23 ianuarie 2024

Botoșeii de la metrou

Bună dimineața! Doamne ajută! Bine v-am regăsit!

Vă spuneam acum ceva vreme, într-o pagină de jurnal că m-am "îndurat" să dăruiesc o parte din firele rămase de la diferite proiecte. Le-am adunat într-o sacoșă, am strecurat și câteva bobine noi, dar cele mai multe erau ghemulețe, mai mari, mai mici, diferit colorate, numai bune de combinat între ele. 

Mărturisesc că în dimineața în care le-am dus, am avut tendința să mai arunc un ochi printre ele să văd dacă nu mi-ar mai trebui ceva :))), dar am rezistat eroic. 

Așadar, le-am dăruit femeii care în fiecare dimineață, lucrează în picioare, în galeria ce duce la metroul Unirii 1. Nu tu căldură (știți ce curent e acolo), nu tu colțișor confortabil, nici măcar un scăunel pe care să se așeze. Lucrează în picioare, aproape fără să se uite la mâinile neobosite. Doar uneori face câțiva pași pentru a se dezmorți, dar mâinile nu i se opresc nici atunci. 

Nu i s-au oprit mânuțele nici cât am stat de vorbă. Poate doar o clipă, în care mi-a arătat ceva lucrat din firele de la mine. Acești botoșei portocalii, de pildă, din firul rămas de la o vestă pe care mi-a lucrat-o mama mea, cu ani în urmă. Și o bentiță...





Am stat puțin de vorbă și printre altele, mi-a mărturisit că o parte din fire a dăruit-o și ea unei vecine în vârstă, care lucrează și ea și s-a gândit să o ajute. Și că botoșeii aceia mai mari din stânga sunt lucrați de către bătrâna aceea. Și adaugă mai mult în șoaptă: Îi mai duc și ei câțiva bănuți.
Am rămas fără cuvinte...

10 comentarii:

  1. Chiar ca fără cuvinte. Mi-a amintit de văduva care a dăruit cei doi bănuți la templu. Cat avem de invatat de la astfel de oameni. Imi pare rau ca nu am cum sa ajung unde e aceasta femeie minunata ca sa cumpăr niște botosei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Într-adevăr, Luiza, avem multe de învățat de la astfel de oameni. Dumnezeu să-ți răsplătească gândul ce bun!
      Tu ce mai faci? Cum mai ești? Mi-e dor de tine și de postările tale. 🤗❤️

      Ștergere
    2. Sunt bine, sunt in tara si sunt bucuroasă! 😊
      De scris scriu aici, daca iti era dor de postarile mele https://credintanadejdeiubire.blogspot.com/?m=1
      🤗😘

      Ștergere
    3. Minunat! Chiar mi-ai lipsit. 🤗😘

      Ștergere
  2. Daniela, fara cuvinte. Dumnezeu si Maica Domnului sa iti primeasca milostenia, iar doamnei sa ii ajute sa vanda cati mai multi botosei.
    Te imbratisez cu drag!😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioana, eu n-am făcut mare lucru. Dar, m-am gândit că dacă atrag puțin atenția asupra acestei femei, poate se găsesc oameni care vor face mai mult pentru ea.
      Te îmbrățișez și eu cu drag și dor! 🤗❤️

      Ștergere
  3. Wow, Impresionant. Chiar fără cuvinte....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa este, Niko. M-a impresionat nespus și pe mine. Și am simțit cum mă fac mică în fața acestei adevărate dăruiri. Dragoste și jertfă.
      Să ai un weekend minunat! 🤗❤️

      Ștergere
  4. Chiar fără cuvinte! Și ce lucruri frumoase realizează!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa este, Mihaela. Chiar ies lucruri minunate din mâinile ei. Și-ți dai seama că nu învață din tuturiale video, ca mine. :))

      Ștergere

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *