luni, 15 ianuarie 2024

Să nu căutăm idealul în această lume

Sursa: Pinterest.com

"Oricât veți căuta preotul cu har, comunitatea perfectă, nu îl veți găsi... așa cum nu veți găsi nici căsătoria impecabilă, nici copilul ideal.

În Biserică nu intri într-un partid în care începi să judeci și să împarți dreptatea. În Biserică ești într-o corabie cu oameni bolnavi, care s-au salvat din mare.

Nu suntem sfinți! Nici preotul, nici mirenii - toți avem patimi și neputințe, dar vrem să rămânem până la sfârșit aici, pentru că ne-am asumat unul pe celălalt și vrem să ducem lucrarea aceasta până la capăt, cu iubire și răbdare, până ne vom sfinți unul pe celălalt.

Tot timpul, oriunde ne-am afla, vom avea de împlinit o Lucrare lăuntrică, va trebui să ne asumăm viața și oamenii din jur.

Dacă vezi într-un om o cădere, o patimă, nu te depărta de el, oamenii nu-s de lepădat. E un eșec total al unui mesaj hristic să ai pretenția nebună ca oamenii să fie sfinți, să fie fără greșeală.

Când judeci, când cârcotești împotriva celorlalți, de dimineața până seara, când îi consideri pe ceilalți veșnic vinovați de nefericirea ta, evoluția ta spirituală s-a închis.

Omule, dă-ți seama că stăm în fața celei mai puternice Ființe din univers și de dincolo de el. Priviți la Iisus, la felul Lui de a viețui, de a gândi, de a mânca, de a respira... lăsați-L să vă umple de bucuria Lui."

(Sfântul Sofronie Saharov de la Essex)

Noapte cu pace tuturor! 

10 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Sub umbra Domnului nostru Iisus Hristos, a Maicii Domnului și a sfinților Săi, bună să vă fie seara, săptămâna și viața!

      Ștergere
    2. mulțumesc, întorc împătrit 🤗

      Ștergere
  2. Sa ne ajute Dumnezeu si Maica Domnului sa ne vindecam unii pe altii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amin! Domnul să ne ajute să fim odihnă pentru aproapele nostru!

      Ștergere
  3. Să ne umple ,Hristos, sufletul cu bucurie!
    Să ne vedem și să-i vedem și pe ceilalți ca fiind chipul Lui Hristos in inima noastră!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa să ne ajute Dumnezeu! Să învățam să ne iubim și pe noi, dar și pe aproapele nostru ca noi înșine.

      Ștergere

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *