marți, 19 septembrie 2023

{ Blog 365...day 262 }

Provocare adusă în blogosferă de către Sandra -
Diary of a stay a home mum

Doamne ajută la ceas de seară! Bine v-am regăsit!

Sursa: Pinterest.com

Una pe zi...
Laudă şi măreţie este lucrul Lui...

Fluorapatite on Elbaite - Alto da Cabeca Mine, Brazil
Sursa: Mineral Masterpiece
Cuvântul zilei... 
Nevoinţe duhovniceşti

Nu trebuie să te dedai la nevoinţe care sunt mai presus de puterile tale, ci să te străduieşti încât prietenul nostru, trupul, să rămână credincios şi în stare să contribuie la întărirea virtuţilor.

Să umbli pe calea de mijloc: Să nu te abaţi nici la dreapta, nici la stânga (Proverbe 4, 27). Duhului să-i dai cele duhovniceşti, iar trupului cele trupeşti, adică cele necesare pentru întreţinerea acestei vieţi trecătoare, după cuvântul Domnului: Daţi deci Cezarului cele ce sunt ale Cezarului, şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu (Matei 22,21).

Să fii îngăduitor cu sinele tău. Să nu-i ceri mai mult decât poate. Să rabzi slăbiciunile tale, aşa cum răbdăm slăbiciunile aproapelui nostru. Dar să nu te cuprindă moleşeala, ci să te îndrepţi mereu spre mai bine.

Dacă ai mâncat mult sau ai cedat în faţa vreunei slăbiciuni, nu te tulbura, nu adăuga o rană lângă altă rană. Ia-o cu curaj pe drumul îndreptării şi străduieşte-te să-ţi păstrezi pacea sufletească.

Dacă trupul s-a istovit de trudă sau de boală, să-1întăreşti cu somn, hrană şi apă pe măsură.

Orice izbândă a noastră în asceză trebuie s-o atribuim Domnului şi să spunem cu Profetul: Nu nouă, Doamne, nu nouă, ci numelui Tău se cuvine slavă (Psalmi113,9).

Când omul ajunge la vârsta de treizeci şi cinci de ani, adică la jumătatea perioadei vieţii pământeşti, are nevoie de mari nevoinţe pentru a se menţine pe calea dreaptă. Mulţi la vârsta aceasta se abat şi se întorc la dorinţele lor păcătoase. „Mulţi au adunat multe în tinereţea lor, mărturiseşte Vasile cel Mare. Însă la jumătatea vieţii n-au îndurat furtuna pe care au ridicat-o împotriva lor duhurile viclene, şi le-au pierdut pe toate".

Aşadar, pentru a nu fi loviţi de o asemenea catastrofă, să fim cu luare aminte la sinele nostru, după cuvântul lui Isaac Sirul: „Trebuie să ne trăim viaţa ca şi când ne-am afla pe o balanţă".

(Un serafim printre oameni: Sfântul Serafim de Sarov)

Noapte cu pace tuturor!

6 comentarii:

  1. Mulțumesc, Daniela pentru transcrierea acestor cuvinte de la Sfinți, care mi se potrivesc de minune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să îți fie de folos, Andreea! Sper că se simt mai bine micuțele tale.
      Doamne ajută!

      Ștergere
  2. Multumesc Daniela. Dumnezeu sa ne ajute si sa ne lumineze mintea sa facem ceea ce este de folos pentru mantuirea noastra.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne ajută, dragă Ioana! Cu puținul nostru făcut cu smerenie și cu mare mila Lui, îndrăznim să nădăjduim la mântuire.
      Să ai o zi minunată!

      Ștergere
  3. Mulțumesc frumos pentru cuvintele Sfântului Serafim! Ma ajuta mult! Te îmbrățișez cu drag! Mult spor in toate cele de folos! 🤗🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te îmbrățișez și eu cu dragoste creștină!
      Spor în toate și ție și un weekend binecuvântat! 🤗😘

      Ștergere

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *