luni, 25 septembrie 2023

{ Blog 365...day 268 }

Provocare adusă în blogosferă de către Sandra -
Diary of a stay a home mum

Doamne ajută la ceas de seară! Bine v-am regăsit!

Sursa: Pinterest.com

Una pe zi...
Laudă şi măreţie este lucrul Lui...

Cuprite with Malachite
Sursa: Sacred Stones

Cuvântul zilei... 
Omule pacatos, tine minte insa, ca fara pocainta nu te vei mantui, si deci nu amana pocainta ta pentru vremea batranetii. S-ar putea sa-ti vie asupra o boala grabnic omoratoare, si atunci vei voi sa te pocaiesti, dar va fi prea tarziu, vei voi sa-ti plangi pacatele, dar nu va mai fi vreme. Ingrijeste-te pentru aceasta acum, pocaieste-te cu adevarat si vei fi pomenit in adunarea Sfintilor. Insa sa nu socotesti ca nu ai loc acolo, si sa nu deznadajduiesti de mantuirea ta. Inchipuieste in mintea ta cum Domnul nostru, intorcandu-Se spre noi, pacatosii, cu Fata Sa milostiva si luminoasa, spune:
“N-am venit sa chem pe drepti, ci pe pacatosi la pocainta (Matei 9, 13), pocaieste-te numai si vei dobandi cinste asemenea cu a Sfintilor si Dreptilor. Unde este locul lui Petru care s-a lepadat de Mine si care a plans amarnic? Unde este cel al femeii desfranate care a plans la picioarele Mele? Unde este locul in Imparatia Mea pentru fiul cel risipitor, pentru vames si pentru talhar, acolo va fi si locul vostru, numai plangeti-va cu amar pacatele voastre asemenea lui Petru, cadeti la picioarele Mele cu pocainta asemeni desfranatei, intoarceti-va la Mine ca fiul risipitor, smeriti-va ca vamesul – pocaiti-va si va veti mantui, in Cer la Mine este pregatit locas pentru voi, este largime si veti incapea in bogatia milostivirii Mele.”
Sa se bucure dar Sfintii, ca si pacatosii se numara impreuna cu ei si se inmulteste numarul lor! Sa se bucure si pacatosii, ca si pentru ei se gaseste loc printre Sfinti!
Voi insa, frati crestini, intelegeti ca toate acestea va sunt spuse pentru mangaierea sufleteasca. Nu deznadajduiti de mantuirea voastra chiar daca aveti pacate multe. Treziti-va numai degraba din pacatele voastre ca dintr-un somn si, pocaindu-va cu adevarat, va veti invrednici de a fi impreuna cu toti Sfintii cei care au bineplacut Domnului Dumnezeului nostru.

(Sfantul Dimitrie al Rostovului)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *