sâmbătă, 27 mai 2023

{ Blog 365...day 147 }

Provocare adusă în blogosferă de către Sandra -
Diary of a stay a home mum

Hristos S-a înălțat! Bine v-am regăsit!


În duminica de astăzi facem pomenirea, cu cinste, a celor 318 Sfinți Părinți care au luat parte la lucrările primului Sinod Ecumenic, ce a avut loc la Niceea, în anul 325. Pericopa evanghelică redă un fragment din Rugăciunea arhierească pe care a rostit-o Iisus înaintea ucenicilor Săi, la Cina cea de Taină, în seara zilei de joi, 13 Nissan, premergătoare Sfintelor Pătimiri. Rugăciunea a fost consemnată numai de Sfântul Evanghelist Ioan în capitolul al 17-lea al Evangheliei pe care a scris-o şi cuprinde cele trei forme distincte de rugăciune ale Bisericii: de laudă, de mulţumire şi de cerere. Rugăciunea arhierească este un model de rugăciune pentru noi toţi. Dumnezeu Însuşi ne-a învăţat să ne rugăm. Profetul Isaia a surprins acest adevăr: suntem „ucenici ai Domnului” (Isaia 54, 13). Iar Sfântul Apostol Pavel scrie: „În zilele trupului Său, [El] a adus cu strigăt şi cu lacrimi cereri şi rugăciuni către Cel ce putea să-L mântuiască din moarte şi auzit a fost pentru ­evlavia Sa” (Evrei 5, 7).
Sursa: Evanghelia zilei

Una pe zi...
Strălucire şi măreţie este lucrarea Lui...

Incredible Botryoidal Malachite From Congo.
Photo Copyright - Golden Hour Minerals

Gândul zilei...
,,Puteți, măcar pentru o zi, să vă retrageți din deșarta zarvă omenească și să vă rugați lui Dumnezeu: ,,Spune-mi, Doamne, calea pe care să merg!" Atunci veți vedea în ce stă adevărata noastră odihnă."
(
Cuviosul Gheorghe din Zadonsk)

Noapte cu pace! Doamne ajută să ne întâlnim în rugăciune, cu bucurie, la Sfânta Liturghie!

Sursa: Pinterest.com

2 comentarii:

  1. Imi place enorm prima imagine! Nu stiu cum sa exprim in cuvinte, insa imi sugereaza un fel de plasa de siguranta creata de Sfinti. Stii ceva in plus despre ea?
    Despre buchetul bulbucat ce pot sa adaug decat ca este fascinant!
    Noapte cu pace, Daniela! O saptamana usoara!😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este o frescă de la Mănăstirea Stavropoleos care îi înfățișează pe Părinții de la Consiliul Ecumenic de la Niceea, unde a fost scris Crezul. Sfântul Împărat Constantin cel Mare stă în centru, înconjurat de sfinții episcopi, care țin un banner pe care sunt scrise primele cuvinte ale Crezului.
      Noapte cu pace și ție și o săptămână binecuvântată! 😘❤️

      Ștergere

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *