sâmbătă, 20 mai 2023

{ Blog 365...day 140 }

Provocare adusă în blogosferă de către Sandra -
Diary of a stay a home mum

Hristos a înviat! Bine v-am regăsit!


RUGĂCIUNE CĂTRE SFINȚII ÎMPĂRAȚI CONSTANTIN ȘI ELENA, GRABNIC AJUTĂTORI AI CELOR AFLAȚI ÎN NEVOI :
Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, după Dumnezeu şi Maica Domnului, voi sunteţi nădejdea noastră neclintită şi folositorii noştri, ai tuturor; voi ne sunteţi nouă bucurie în vremea necazului, voi ne ocrotiţi în ispite și căderi şi ne ajutaţi în lipsuri și nevoi. Voi, sfintelor mănăstiri şi biserici le sunteţi păzitori și ocrotitori. Pentru aceasta cădem înaintea voastră cu evlavie și lacrimi, rugându-vă să nu încetaţi a ne ajuta nouă, neputincioşilor, ci mijlociţi neîncetat la Bunul Dumnezeu şi la Preacurată Maica Sa, ca şi pe noi să ne păzească fără de prihană, şi pe toţi să ne întărească în credinţă, în dragoste, răbdare și nădejde, până la sfârşitul vieţii, spre Slava Numelui Cel Sfânt al Domnului, și mântuirea sufletelor noastre! Amin!

Una pe zi...
Strălucire şi măreţie este lucrarea Lui...

Flawless yellow gypsum rose from the Red Rived Flood, Manitoba, Canada.
73x58x43mm

Sursa: Fine mineral photography
Gândul zilei...
„Ne putem imagina că Sfânta Elena a trăit multe bucurii. A avut un copil care a ajuns împărat. Eu cred că o mamă nu putea să aibă mai mult decât a avut ea de la Sfântul Împărat Constantin. Şi totuşi, când a descoperit Sfânta Cruce, şi-a dat seama că există bucurii şi mai mari, bucurii netrecătoare, cum le numeşte Biserica.
Bucuria aceasta simbolizează bucuria pe care o aduce Crucea şi care este bucuria duhovnicească cea mai mare. Ştiţi cum se cântă când se scoate Sfânta Evanghelie duminica, la Utrenie? «Căci prin Cruce, bucurie a venit la toată lumea». Crucea aduce bucurie! Noi, când auzim de cruce, de necazuri, de greutăţi, deja ne speriem. Nu! Acestea trebuie înfruntate, pentru că mai apoi vine bucuria nemărginită pe care o aduce doar Crucea şi urmarea lui Hristos."

(Părintele Ion Vicovan)


La mulți ani binecuvântați sărbătoriților!
Domnul să vă dea bucuria pe care a avut-o Sfânta Elena când a aflat Cinstita Cruce!
Noapte cu pace tuturor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *