vineri, 12 mai 2023

{ Blog 365...day 132 }

Provocare adusă în blogosferă de către Sandra -
Diary of a stay a home mum

Hristos a înviat! Bine v-am regăsit!

"Simplitatea este realizarea supremă. După ce ai intepretat o cantitate imensă de note muzicale, simplitatea reprezintă încununarea artei."
(Frederic Chopin)

Fiecare dintre noi duce o luptă, are de purtat o cruce, mai mare sau mai mică, cu mai multă sau mai puțină răbdare, dar cu foarte multă strădanie. Cred că viața fiecăruia dintre noi nu este ușoară. Fiecare suflet are rana sa. Fiecare om are o taină și duce o luptă despre care noi ceilalți nu avem habar.

Așa că depinde numai de noi să învățăm să nu ne mai raportăm la ceilalți, să nu ni-i mai închipuim mai fericiți decât sunt. Să nu mai fim cârtitori și nemulțumiți de tot ce este în jur.

Să încercăm să avem discernământ și să nu ne lăsăm cuprinși de iureșul lumii spre vânare de vânt.
Să ne lăsăm viața în mâna Domnului și să încercăm să împlinim Lucrarea pe care ne-a dat-o Dumnezeu de făcut... Avem un singur drum de parcurs, spre Dumnezeu. Să-l parcurgem cât mai frumos și fără să forțăm lucrurile în niciun fel.
Să ne întoarcem la simplitate.
 
Simplitate și bucurie! Smerenie și rugăciune...

Una pe zi...
Strălucire şi măreţie este lucrarea Lui...

Incredible Dendritic Quartz from Brazil.
Photo Copyright - Crystallize
Sursa: Geology Wonders
Gândul zilei...

,,Dacă este să spunem adevărul, nu e bogat acela care are multe, ci acela care n-are trebuință de multe, nici nu este sărac acela care n-are nicio agonisită, ci acela care poftește multe - după acest dreptar trebuie socotite totdeauna sărăcia și bogăția.

De vei vedea, dar, pe cineva poftind multe, să îl socoți mai sărac decât toți, chiar dacă ar avea toate lucrurile din lume. De vei vedea pe cineva care nu are trebuință de multe, să crezi că este mai bogat decât oricine."


(Sfântul Ioan Gură de Aur)

Noapte cu pace tuturor! Weekend binecuvântat!

2 comentarii:

  1. Frumoase ganduri, mai ales cele ale Sf Ioan Gura de Aur! Daca am cugeta cat mai des la ele, mai ales in epoca asta a consumerismului! Sa ne ajute Domnul sa fim mereu pe Cale! Mulțumim. Zi binecuvântată!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa să ne ajute Dumnezeu, Viorica! E destul de greu să facem asta, mai ales în tinerețe. Tentațiile sunt foarte mari. Dar, cu mila și ajutorul Domnului și cu strădanie permanentă, cred că se poate. Doamne ajută să punem început bun!
      Să ai o zi binecuvântată! Pace și bucurie!

      Ștergere

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *