miercuri, 6 decembrie 2023

{ Blog 365...day 340 }

Provocare adusă în blogosferă de către Sandra -
Diary of a stay a home mum

Doamne ajută la ceas de seară! Bine v-am regăsit!
Sfânta Muceniță Filofteia - marea sfântă mică, muceniță a lui Hristos la numai 12 ani...

Sfânta Filofteia este prima sfântă pe care am cunoscut-o când eram mică. Mamaia mea, mama mamei mele, o femeie fără carte dar de o rară înțelepciune, îmi povestea viața sfintei, aflată probabil de la biserică, ori transmisă din moși strămoși... Iar eu o ascultam vrăjită...

Micuța sfântă Filofteia a fost fiica unor oameni săraci. Ea avea o credinţă puternică în Dumnezeu şi o nesfârşită milostenie. Tot ce avea împărţea săracilor. Acest fapt îl mânia tare pe tatăl ei, care o certa şi o bătea adesea, căci îşi împărţea săracilor chiar şi hainele de pe ea. Când tatăl lucra pe ogor, arând cu plugul, fiica lui, Filofteia, venea să-i aducă de mâncare, trimisă de către mama vitregă. Pe drum însă înjumătăţea mâncarea, împărţind-o săracilor pe care îi întâlnea. Fiindcă mereu rămânea flămând, tatăl se gândi să pândească drumul fetei ca să vadă ce se întâmplă. Văzând-o cum împărţea mâncarea, furios, a lovit-o zvârlind barda către ea, rănind-o la un picior. Astfel, micuța Filofteia și-a încheiat viața pe acest pământ, ucisă chiar de propriul tată.


Sfântă Muceniţă Filofteia, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi!

Una pe zi...
Laudă şi măreţie este lucrul Lui...

Kunzite - Urucum Mine, Brazil
Source: Mineral Masterpiece
Cuvântul zilei...

Viaţa aceasta ni s-a dat numai şi numai pentru a-L slăvi pe Dumnezeu, pentru a face bine aproapelui şi pentru a ne nevoi, în vederea dobândirii Împărăţiei cerurilor, păşind pe calea cea strâmtă şi îngustă, pe care ne-o arată Mântuitorul în Evanghelia după Matei (7, 14).

Osteneala acestei vieţi este o povară nesuferită pentu cei care nu cred în Dumnezeu. Însă, pentu cei care îşi încredinţează viaţa lor Domnului nostru Iisus Hristos şi nădăjduiesc în purtarea Lui de grijă, viaţa aceasta devine jug bun şi povară uşoară (Matei 11, 30).

Trebuie să avem ca scop mântuirea noastră, bine plăcând lui Dumnezeu, mai ales prin virtutea dragostei. Aceasta trebuie să fie singura noastră grijă, cum am putea noi să ne îmbogăţim în dragoste. Cel care are dragoste, are în interiorul său pe Însuşi Dumnezeu.

Purtarea cu dragoste faţă de aproapele, cuvântul nostru plin de mângâiere pe care îl spunem celui întristat, apărarea celui nedreptăţit, împotrivirea faţă de gândurile rele, nevoinţa în rugăciune, răbdarea, milostenia, dreptatea şi orice altă virtute, Îl odihnesc pe Dumnezeu şi atrag în sufletele noastre harul Lui, care ne ajută să ne înfruntăm greutăţile vieţii.

(Sfaturi duhovniceşti ale unui stareţ de la Optina)

Noapte cu pace tuturor!


Sursa: Pinterest.com



Pe podele de nuiele duc copiii-n palme stele...

4 comentarii:

  1. "Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, ne rugăm ție cu genunchii plecați și cu lacrimi fierbinți. Adu-ți aminte de neputința firii omenești, care cuprinde și împresoară pe tot muritorul, de la naștere, întocmai ca mrejele păianjenului. Întru aceste mreji fiind căzuți și noi, smeriții, și neputând scăpa de ele fără ajutorul lui Dumnezeu, te rugăm pe tine să ne fii mijlocitoare către Dânsul. Că El însuși te-a preamărit și te-a trimis în această țară, ca s-o aperi și s-o păzești de toate răutățile. Așa, Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, milostivește-te spre lacrimile bătrânilor, spre suspinele maicilor, spre cererile pruncilor și spre noi, care cădem cu genunchii plecați și cerem, prin rugăciunile tale cele sfinte, ajutor și mântuire din supărările ce ne cuprind. Căci știm, Sfântă muceniță, că pentru păcatele noastre pătimim acestea toate, adică: boli, sărăcire, prigoniri de la vrăjmași, neploaie la vreme și alte asemenea rele. Pentru aceasta cădem la milostivirea ta, ca să nu pătimească și cei nevinovați din pricina noastră. Fie-ți milă și roagă-te lui Dumnezeu pentru noi, ca să strigăm ție: bucură-te, fecioară, mare muceniță Filoftee."
    Noapte cu pace!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amin!
      Mulțumesc frumos, Lili! Să ai o zi minunată! 🤗❤️

      Ștergere
  2. Sfanta mucenita Filofteia, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amin! Pentru rugăciunile Sfintei Mucenițe Filofteia și ale Sfinților Părinților noștri, să ne miluiască Dumnezeu!
      Te îmbrățișez, Ioana! 🤗❤️

      Ștergere

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *