sâmbătă, 30 decembrie 2023

{ Blog 365...day 364 }

Provocare adusă în blogosferă de către Sandra -
Diary of a stay a home mum

Doamne ajută la ceas de seară! Bine v-am regăsit!


Odovania praznicului Nașterii Domnului, adică încheierea Praznicului Nașterii Domnului și începutul unui alt ciclu de prăznuire (Tăierea Împrejur a Domnului și Sfântul Vasile) ce se va continua cu Botezul Domnului și Soborul Sfântului Ioan. Crăciunul rămâne în urmă luând cu el colindele, miresmele de cozonac, adunarea în familia cea mare care este Biserica și familia de acasă.
Până la anul, ne rămân amintirile din suflet, bucuria de a fi mai buni și puterea de a trece peste orgoliile și spaimele de zi cu zi.

Una pe zi...
Laudă şi măreţie este lucrul Lui...

Calcite crystals in amethyst geode - Uruguay
Photo: Peter E
Source: Amazing Geologist
Cuvântul zilei...

Nu-ţi alipi inima ta de plăcerile trupeşti, căci sunt vremelnice şi stricăcioase. Află mângâierea ta nu în băutură şi mâncare pământească, ci caută pe cele mai bune întru Dumnezeu - pe cele cereşti. Chiar de te-ai fi îndulcit acuma din destul de toate mâncărurile şi băuturile, nu se cuvine ţie să îţi alipeşti de acestea inima ta, pentru că ele nu vor rămâne cu tine de-a pururi, căci toate cele pământeşti sunt vremelnice, doar cele cereşti sunt veşnice şi nestrămutate.

Treci cu mintea prin toată viaţa ta încă din tinereţile tale şi adu-ţi aminte câte ai mâncat şi ai băut şi ţi se va părea că niciodată nu ai mâncat şi ai băut îndeajuns: totul a fost pieritor, de parcă nici nu ar fi fost vreodată, iar acum, dintru acestea nu este nici un folos, nici măcar amintire. Şi acum ca şi atunci, de te vei îndulci de toate mâncărurile şi băuturile, nu vei dobândi mai mult decât păgubire, şi de fiecare dată când te vei umple de îndulcire, vei agonisi povară sufletească şi înnoire a patimilor. Pentru aceea, nu-ţi dori să primeşti aici răsplată dintru ele, ci pune-ţi toată nădejdea în răsplătirile cerești.

(Sfântul Dimitrie al Rostovului, Alfabetul duhovnicesc)

Noapte cu pace tuturor! Duminică binecuvântată!

Sursa: Pinterest.com

2 comentarii:

  1. La mulţi ani!🍀 Numai bine pentru anul 2024!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mulți ani, dragă Carmen! Îți doresc din toată inima ca Bunul Dumnezeu să îți dăruiască bucurii, împliniri pe toate planurile și multă sănătate!

      Ștergere

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *