miercuri, 27 decembrie 2023

{ Blog 365...day 361 }

Provocare adusă în blogosferă de către Sandra -
Diary of a stay a home mum

Doamne ajută la ceas de seară! Bine v-am regăsit!


Biserica Ortodoxă îi pomeneşte la 28 decembrie pe Sfinţii 20.000 de mucenici care au ars în Nicomidia. Sinaxarul ne arată că după ce împăratul Maximian s-a întors biruitor din lupta împotriva etiopienilor, a vrut să aducă jertfe de biruinţă idolilor. De aceea a trimis scrisori pretutindeni, să vină toţi în Nicomidia să se închine zeilor acolo.

Sfântul Antim, episcopul Nicomidiei, a adunat în biserica lui tot poporul lui Hristos, că era atunci sărbătoarea Naşterii lui Hristos, a prăznuit împreună cu ei şi i-a învăţat adevărata credinţă. Maximian, aflând că episcopul este cu creştinii în biserică, a poruncit să pună în jurul bisericii lemne uscate, să le aprindă si să ardă pe creştini.

Când episcopul a aflat aceasta s-a grăbit să-i boteze pe catehumeni, a săvârşit Sfânta Liturghie şi a împărtăşit pe toţi creştinii cu dumnezeieştile şi preacuratele Taine. Şi aşa, aprinzându-se lemnele, s-au săvârşit toţi. Prin harul lui Dumnezeu, Sfântul Antim a scăpat nevătămat, ca să fie de folos şi altora. A adus prin botez pe mulţi la Hristos şi după ce a fost mult chinuit, s-a mutat la Hristos, şi este prăznuit pe 3 septembrie.

Una pe zi...
Laudă şi măreţie este lucrul Lui...

Rock-mineral-fossil tree
Photo: James St. John
Source: Amazing geologist
Cuvântul zilei...

Cu cât ne arătăm mai înţelepţi în faţa oamenilor, cu atât ne simţim mai proşti în faţa noastră înşine.

Cu cât căutăm mai mult să scoatem la arătare virtuţile noastre, cu atât mai puternic ies la iveală, în faţa noastră, slăbiciunile şi relele potrivnice.

Un soldat a mărturisit prietenului său că ori de câte ori a scos la iveală vitejia lui din război, de atâtea ori, fără să vrea, a răsărit în sinea lui şi chipul tuturor înfrângerilor şi slăbiciunilor din viaţa lui.


(Sfântul Nicolae Velimirovici)

Noapte cu pace tuturor!

2 comentarii:

  1. Totul e frumos aici la tine, insa ultima poza este o minune!
    Multumesc, draga Daniela!
    Noapte cu pace si liniste! Pupici! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc din suflet, dragă Suzana! Și mie mi-a plăcut nespus imaginea aceea. Mă bucur mult că îți place și ție. Hristos S-a născut și îngerii se bucură...
      Noapte cu pace și zile cât mai liniștite, cu pace și bucurie!

      Ștergere

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *