luni, 25 decembrie 2023

{ Blog 365...day 359 }

Provocare adusă în blogosferă de către Sandra -
Diary of a stay a home mum

Doamne ajută la ceas de seară! Bine v-am regăsit!


SOBORUL MAICII DOMNULUI
Pe 26 decembrie, a doua zi de Crăciun, prăznuim "Soborul Maicii Domnului". Soborul este o adunare de oameni și, în contextul sărbătorii Naşterii Domnului, reprezintă două lucruri:
- întâi, este o chemare către credincioși, să ne adunăm astăzi, aici, pe pământ, pentru a o cinsti pe Maica Domnului;
- pe de altă parte, cuvântul "sobor" ne aduce aminte de faptul că Maica Domnului se află întru mare slavă în mijlocul tuturor Sfinților și Îngerilor, în ceruri.

Adunarea cerească se unește astăzi, cu cea pământească, pentru cinstirea Maicii Domnului. După ce ieri am prăznuit Taina în care Dumnezeu se unește pe veci cu firea omenească prin Întruparea și Nașterea Sa din Fecioara Maria, este firesc ca astăzi, a doua zi de Crăciun, să o cinstim pe Maica Domnului.

Sfântul Vasile cel Mare zice: „Pentru că neamul omenesc n-a avut să ofere nimic mai curat, mai bun și mai frumos duhovnicește decât pe Maria, de aceea a fost ea umbrită de către Duhul Sfânt”.

În icoana praznicului Naşterii Domnului, alături de Prunc se află Maica Sa, pe un pat de purpură, aşa cum se cuvine unei împărătese, ca una ce participă la taina minunată şi neobişnuită, în care „peştera este cer, scaun de heruvimi Fecioara, ieslea sălăşluire, întru care S-a culcat Cel neîncăput, Hristos Dumnezeu”.

Împreună cu îngerii, îți aducem și noi preacinstire și închinare, Maica Domnului!
(Sursa: Oltul ortodox)

Una pe zi...
Laudă şi măreţie este lucrul Lui...

Luz opal
Source: Sacred Stones
Cuvântul zilei...
"Tu (Maica Domnului) eşti locul tuturor harurilor, plinătatea a toată frumuseţea şi bunătatea, tablou şi icoană însufleţită a tot binele şi a toată bunătatea, ca una singură învrednicită concentrat de toate harismele Duhului, sau mai bine zis care singură ai în chip uimitor/paradoxal în măruntaiele tale pe Cel în Care sunt comorile tuturor acestora şi eşti un cort uimitor al Acestuia..."
(Sfântul Grigorie Palama)

Noapte cu pace tuturor! Sărbători binecuvântate în continuare!

Sursa: Pinterest.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *