sâmbătă, 3 iunie 2023

{ Blog 365...day 154 }

Provocare adusă în blogosferă de către Sandra -
Diary of a stay a home mum

Hristos S-a înălțat! Bine v-am regăsit!


În această duminică, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Pogorârea Sfântului Duh asupra Apostolilor, ca unul dintre cele mai mari praznice împărăteşti. Ea se numeşte în greceşte „Cincizecime”, deoarece este a cincizecea zi după Paşti.

"Si cand a sosit ziua Cincizecimii, erau toti (Apostolii) impreuna in acelasi loc. Si, din cer, fara de veste, s-a facut un vuiet, ca de suflare de vant ce vine repede, si a umplut toata casa unde sedeau ei. Si li s-au aratat, impartite, limbi ca de foc si au sezut pe fiecare dintre ei. Si s-au umplut toti de Duhul Sfant si au inceput sa vorbeasca in alte limbi, precum le dadea lor Duhul a grai. Si erau in Ierusalim locuitori iudei, barbati cucernici, din toate neamurile care sunt sub cer. Si iscandu-se vuietul acela, s-a adunat multimea si s-a tulburat, caci fiecare ii auzea pe ei vorbind in limba sa" (Fapte 2, 1-6).
 

Una pe zi...
Laudă şi măreţie este lucrul Lui...

Trapped underneath a volcano in the Dominican Republic Larimar
can be found miles deep into the side of the mountain.
 Larimar is incredible rare.
Photo Copyright - Lovingthyselfrocks

Gândul zilei...
„Binecuvântat eşti, Hristoase, Dumnezeul nostru, Cela ce preaînţelepţi pe pescari i-ai arătat, trimiţându-le lor Duhul Sfânt; şi printr-înşii lumea ai vânat, Dătătorule de viaţă, slavă Ţie!”

Noapte cu pace tuturor! Să ne întâlnim sănătoși și cu bucurie, mâine la Sfânta Liturghie!

Sursa: Pinterest.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *