duminică, 11 iunie 2023

{ Blog 365...day 162 }

Provocare adusă în blogosferă de către Sandra -
Diary of a stay a home mum

Doamne ajută la ceas de seară! Bine v-am regăsit!
Am avut încă o zi binecuvântată, de vacanță. Dimineață, am fost la Sfânta Liturghie, la biserica cea mai apropiată, o bisericuță cu hramul ,,Intrarea Maicii Domnului în Biserica'', situată în Tohanul Nou, cunoscut ca satul românilor care au refuzat să se unească cu Biserica Romano-Catolică, rămânând în cea mai mare parte a lor, fideli Bisericii Ortodoxe străbune și preferând să ia drumul pribegiei, după ce au fost alungați de autoritățile austriece.




După amiază am fost la o plimbare în zonă, am pornit pe un drum forestier prin pădure, ceva absolut mirific până la întâlnirea cu câinii de la stână... Cu mila Domnului, am trecut cu bine de ei, dar fiind numai noi doi, am zis că eu nu mă mai întorc pe același traseu... așa că am făcut un ocol destul de lung, am coborât printr-un alt sat până am dat de o șosea circulată și de acolo, am venit tot pe asfalt... nu la fel de fabulos drumul, dar cu mult mai sigur.
Ne-am propus ca în vacanța viitoare să nu mai venim singuri la munte. Să vedem cum va rândui Bunul Dumnezeu.

Astăzi este lăsatul secului pentru postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel.
Sfinţii Apostoli ai iubirii, Sfinţii Petru și Pavel, să ne ocrotească și să ne călăuzească drumul de-a lungul acestui post, să sporească dragostea dintre noi și din casele noastre!


Post cu folos duhovnicesc tuturor!


Postul împreună cu rugăciunea, este o putere care biruieşte totul. „Să urmăm Mântuitorului sufletelor noastre, Care prin post ne-a arătat biruinţa împotriva diavolului”. Nu există o altă armă, nu există un alt mijloc. Postul, rugăciunea, conștiința că suntem ai lui Hristos! Iată mijlocul pentru a-l birui pe diavol. Ce putere dumnezeiască este postul! Postul nu este nimic altceva decât să-ţi răstigneşti trupul, să-ţi răstigneşti trupul, să te răstigneşti singur pe tine însuţi. De vreme ce există crucea, biruinţa este sigură.
 
Una pe zi...
Laudă şi măreţie este lucrul Lui...

Amethyst, Dolomite, Cavnic, Maramures Co., RO,
35 x 17 x 13 mm, Z&I collection.
Sursa: Mineral Joy
Gândul zilei...
"Cu judecățile pe care le știi, Doamne, rânduiește viața mea așa încât să mă mântuiesc." 
(Sf. Teofan Zăvorâtul)

Noapte bună, somn ușor și odihnă tuturor!

Sursa: Pinterest.com

5 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Post binecuvântat cu fapte bune şi cu mult folos duhovnicesc și ție, draga mea!

      Ștergere
  2. Post ușor cu ajutor divin!
    Ce frumoasa e biserica din acel sat🙏

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Post binecuvântat și ție, dragă Andreea! Da, și mie mi-a plăcut mult bisericuța acea.

      Ștergere
  3. Post binecuvântat și ție, dragă Luiza! Mă bucur mult că îți place bisericuța. Noi am descoperit-o "întâmplător", căutând cea mai apropiată biserică pentru a merge la slujbă.

    RăspundețiȘtergere

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *