sâmbătă, 24 iunie 2023

{ Blog 365...day 175 }

Provocare adusă în blogosferă de către Sandra -
Diary of a stay a home mum

Doamne ajută la ceas de seară! Bine v-am regăsit!

Sursa: Arts

Părintele Teofil Părăian: „Toată grija cea lumească de la noi s-o lepădăm” (Despre grijile vieţii)

– Pãrinte Teofil, în zilele noastre mai mult ca niciodatã, omul este prins de grijile vieţii, de serviciu, familie, probleme şi multe altele. Existã însã şi griji mântuitoare?
– Da, existã griji mântuitoare. „Toatã grija cea lumeascã de la noi s-o lepãdãm”, se spune la slujbã, la Sfânta Liturghie. Deci, grijile lumeşti trebuie astupate cumva cu încrederea în Dumnezeu şi în bunãtatea Lui, fãcându-ne datoria, pentru cã dacã nu-ţi faci datoria, grijile se înmulţesc şi îngrijorarea creşte. Dar existã şi o grijã pentru a deveni bun, o grijã pentru împlinirea voii lui Dumnezeu, grijă de a trãi corect, grijă de a face ceea ce eşti dator sã faci. 
Existã şi griji mântuitoare, griji care te ridicã, te angajeazã în viaţă sfântã, grijă de a-ţi împlini datoriile pe care le ai prin situaţia în care te găseşti. De exemplu, cineva care are familie, grijă de copii, de a-i creşte, de a-i educa frumos şi bine, grijă de a le dă o înzestrare spiritualã care sã-i pãzeascã de necazurile vieţii, pentru cã necazurile vieţii vin de pe urma pãcatelor. 
Ceea ce vrea Dumnezeu cu noi este ca în fiecare zi sã trãim o viaţă frumoasã şi liniştită, o viaţă din care sã lipseascã îngrijorarea pentru lucruri pământeşti, dar în care sã se facã vãditã grijă de a-I sluji lui Dumnezeu şi de a-I face voia Lui. Şi în felul acesta omul este angajat spre bine şi nu este asuprit de rãu.

Una pe zi...
Laudă şi măreţie este lucrul Lui...

Perfectly Terminated Natural Aquamarine crystal with combination of
Tourmaline from Shigar Valley Northern area of Pakistan.

Photo Copyright - Shaheen Gem
Sursa: Geology Addictive
Gândul zilei...
De multe ori sacrificăm liniștea clipei de față pentru frământarea necunoscutului de mâine. 
(IPS Teofan)

O noapte liniștită, lipsită de griji!

Sursa: Pinterest.com

2 comentarii:

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *