sâmbătă, 17 iunie 2023

Jurnalul unei femei simple (33)

(adus in blogosfera românească de către Corcodusa)

Doamne ajută!! Bine v-am regăsit!

Pentru astăzi...
Sâmbătă, 17 iunie 2023 

Afară...
E o zi frumoasă de vară, caldă și însorită.

Mă gândesc...
Că fiecare om poartă o comoară în suflet ce merită să fie descoperită. Și că fiecare om pe care îl întâlnim în viața aceasta duce o luptă despre care noi nu știm nimic. Să fim buni și răbdători cu fiecare om pe care ni-l aduce Domnul în cale. Și să iertăm. Să iubim!
Să facem pași mici, dar hotărâți, spre Domnul, să avem credință! Credința înseamnă să faci primul pas chiar dacă nu vezi tot drumul. Sau să urci prima treaptă chiar dacă nu vezi toată scara.
Și nu în ultimul rând, să avem nădejde. Eu aici am cele mai mari dificultăți, dar dacă vreau să beau vinul nemuririi cu Hristos la masă, fără toate acestea trei nu se poate.
Îmi spunea recent un prieten să-mi imaginez un triunghi echilateral care în fiecare vârf al său are câte una din acestea trei: Credință, nădejde și dragoste. Nu se poate una fără alta!

Sunt recunoscătoare...
Domnului că a ajutat-o pe Maria să termine și ultimul an de liceu cu o medie frumoasă. Nădăjduiesc să o acopere Măicuța Domnului să treacă cu bine și de examenele ce o așteaptă.
Văd că și Ștefan merge bine cu sesiunea. Mai are și el două examene și ia vacanță.
Mulțumesc Domnului și Măicuței Sale pentru purtarea de grijă! Doamne ajută tuturor copiilor! 

În bucătărie...
Astăzi vom mânca pește la cuptor și ciorbă de legume.

Sunt îmbrăcată...
În sfârșit, în rochițe. A venit vara. :)

Meșteresc...
Am terminat rochița roz începută în weekendul trecut și acum lucrez la niște botoșei minusculi.


M-a rugat o mămică de fetițe gemene să îi croșetez pantofiori pentru ținuta de botez a celor două micuțe comori ale ei, pentru că nu găsește ceva atât de mic în magazine. Vă dați seama? Cât de micuță este talpa lor? O adevărată provocare pentru mine! Dar și o mare bucurie să încalț doi îngerași în cea mai importantă zi a vieții lor. 

Citesc...


Este o carte specială, pe care o citesc cu mult nesaț (mă fascinează și mă emoționează profund), alcătuită din omiliile-emisiuni Treceri nevăzute ale Părintelui Andreas Konanos, de la postul de radio al Bisericii Pireului.
Am numai primul volum dintr-o serie de trei volume, dar le voi cumpăra și pe celelalte două (Dragoste pentru totdeauna și Grădina din adânc), cu prima ocazie.

Sper...
Să reușim să facem astăzi toate treburile urgente ale casei, pentru ca mâine, după Sfânta Liturghie, să ne odihnim.
 
Învăț...
Să croșetez botoșei pentru păpuși. :) Sper să reușesc să adaptez modelele pe care le găsesc în tutoriale pentru o talpă atât de mititică.


În casă...
E nevoie de multă muncă pentru a aduce ambele locuințe la lumină. :)) Avem și o mulțime de rufe de spălat fiindcă s-au stricat ambele mașini de spălat în aceeași perioadă. La cea de la casă ne așteptam, e de o vârstă cu Ștefan. Dar, cea de la apartament e aproape nouă. În fine, pe cea din urmă a reparat-o soțul meu săptămâna trecută (a adus un specialist, firește). Așa că, acum spală de zor. :)

Ascult...
Sunetul mașinii de spălat. :)))

Un film pe care îl recomand...
Liniile strâmbe ale lui Dumnezeu


Nu, nu sunt strâmbe liniile lui Dumnezeu! Mintea omenească este strâmbă și pe cele drepte le vede strâmbe. Cât de ușor ne jucăm cu mințile oamenilor! Și asta o facem noi oamenii, deși suntem atât de limitați, chiar și în genialitate. Vă dați seama cum ne poate juca cel rău?
 
Unul din lucrurile preferate...
Să mă plimb cu bicicleta.

Un citat...
Așa cum v-am mai spus și alte dăți, pentru fiecare om va veni un moment, în care va fi atât de ispitit, încât va atinge iadul și va ajunge până la limita cea mai de jos al rezistenței sale. Și atunci când ajunge până acolo, trebuie să mențină acest cuvânt: „Ține mintea în iad și nu deznădăjdui.” Atunci îi rămâne o sigură sfoară de salvare, credința, credința în Dumnezeu.
(IPS Athanasie de Limassol)

O fotografie...

Sursa: Lumea, prin ochii mei...
Un loc unde mi-ar plăcea să fiu...
Exact unde mă aflu. Acasă.

Din comorile pământului...
Laudă şi măreţie este lucrul Lui...

Natural Pyromorphite crystals from Gongcheng, Guilin, China
Photo: Wantong_mineral, Gao Meiying
Sursa: Amazing Geologist

Din iubita mea Românie...
Biserica Fundenii Doamnei
  

Vă îmbrățișez cu drag și vă doresc un weekend minunat!

10 comentarii:

  1. Minunat jurnal, minunate gânduri! Cat priveste treaba, nici eu nu mai reușesc sa o termin! Gradina striga dupa mine in fiecare clipa, unele se cer conservate, altele udate, unele prasite, altele cosite si tot asa! Nu mai zic de treburile casei, gatit, si copii! Slava Domnului totuși pentru toate! Spor la treburi si maine odihna placuta! 🤗🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos, Viorica! Ce pot să spun? Am obosit numai citind și imaginându-mi câte treburi ai tu acolo... Eu am mult mai puține și copiii sunt mari. N-ar trebui nici să deschid gura. Dar, mă vait și eu pe aici... :)))
      La fel îți doresc și eu! Te îmbrățișez cu drag! 🤗

      Ștergere
    2. Toate se rezolva, cu ajutorul Domnului, doar sa avem rabdare, credinta si sa facem tot ce ne sta in putere. Ieri, dupa mai bine de 2 luni a plouat bine si pe la noi, Slavă Domnului ca a fost linistita si curată ploaia. Prin urmare săptămâna asta nu mai ud decat in solar. Ma voi ocupa, cu Ajutorul Domnului, de celelalte treburi! Te îmbrățișez cu drag!

      Ștergere
    3. Slavă Domnului pentru toate!

      Ștergere
  2. Mult spor in toate, Daniela draga🙏🥰🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos, Andreea! La fel îți doresc și eu! Maica Domnului să te ajute să biruiești tot ce ai de făcut și să rezolvi cu grădinița mezinei!
      Să ai o seară binecuvântată! 🤗

      Ștergere
    2. Sa ne ajute Maica Domnului pe toți, căci mare nevoie avem de mângâierea ei!

      Ștergere
  3. Bafta multa Mariei la examenele ce vor veni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult, Ioana! Domnul să lumineze mintea tuturor copiilor care sunt în examene!

      Ștergere

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *