miercuri, 21 iunie 2023

{ Blog 365...day 172 }

Provocare adusă în blogosferă de către Sandra -
Diary of a stay a home mum

Doamne ajută la ceas de seară! Bine v-am regăsit!

Cel mai greu lucru din viața asta mi-a fost să primesc. Și nu, nu mă refer la a primi un dar cu o ocazie anume. Ci la a primi ajutorul într-o situație ce părea fără ieșire. Nu știu dacă ați fost vreodată într-o asemenea situație. Atunci când nu știi încotro să o iei, când nu vezi nicio cale de a merge mai departe. Și atunci Dumnezeu, uneori chiar fără să-L rogi, îți trimite ajutor prin oameni. 
Ei, lucrul acesta nu e ușor de acceptat. Cel puțin mie nu mi-a fost ușor. Chiar dacă celălalt o face cu cea mai mare demnitate, ba chiar încearcă să te convingă că de fapt, tu îl ajuți pe el. Și chiar așa și este. Nu numai că îi faci o mare bucurie, dar îl ajuți să își adune cununi în Cer.
Dar, pentru asta e nevoie de multă smerenie...

Sursa: Pinterest.com
Una pe zi...
Laudă şi măreţie este lucrul Lui...

Rhodochrosite Crystals, Grizzly Bear Mine, Colorado
Sursa: Mineral Joy
Gândul zilei...
„Când faci milostenie, nu căuta dacă persoana respectivă este vrednică sau nu. Dă ce poţi, fără a face deosebire între oameni! Milostenia spală sumedenie de păcate”. 

„Dacă-ţi oferă cineva ceva primeşte, ca să nu opreşti harul lui Dumnezeu să se coboare peste cele ce dă, iar tu, în felul acesta vei arăta că eşti smerit. Dacă n-ai deja ceea ce ai primit, păstrează. Dacă ai deja, dă celui ce n-are”.
(Cuviosul Ieronim de Eghina)

Noapte cu pace tuturor!

Sursa: Pinterest.com

2 comentarii:

  1. Doamne ajuta! Am avut si eu cateva momente din astea in facultate! O duceam greu, din multe puncte de vedere, si totusi imi era extrem de greu sa accept ajutorul venit de la oameni trimisi de Domnul! Greu am invatat, ce imi spunea Pr meu " sa nu lasi mâna intinsa nici atunci cand iti da, nici atunci cand iti cere". E o lectie de mare smerenie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce frumos a sintetizat părintele tău, totul într-o singură frază. Mulțumesc mult!
      Să ai o după amiază binecuvântată!

      Ștergere

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *