duminică, 25 iunie 2023

{ Blog 365...day 176 }

Provocare adusă în blogosferă de către Sandra -
Diary of a stay a home mum

Doamne ajută la ceas de seară! Bine v-am regăsit!
Pe 25 iunie biserica ortodoxă îi sărbătorește pe Sfinții Petru și Fevronia, model de căsătorie creștină, ocrotitori ai familiei, ai dragostei și fidelității.


 Îmi sunt tare dragi acești sfinți, așa că i-am ales și noi, ocrotitori ai familiei noastre.


Ţinta supremă a căsătoriei este Împărăţia cerească.
Fiecare dintre cei doi soți trebuie să-l iubească cum nu se poate mai mult de curat şi de adânc pe cel mai de aproape al său şi să lucreze ca să se mântuiască si să se îndumnezeiască, şi el, şi acela, într-o părtăşie de nedesfăcut.

Fiecare trebuie să se micşoreze şi să se pună în umbră pe sine, făcând tot mai mult loc celuilalt, după cum Hristos, în viaţa Sa pământească, S-a smerit şi S-a micşorat. 
Şi fiindcă unul faţă de altul se smeresc, nici unul nu pierde şi amândoi câştigă, fiindcă unul pe altul se preţuiesc si se cinstesc, şi unul pe altul se încununează, cu cununa cea neveştejită a măririi, după cum se arată în slujba cununiei.

 
În „mica Biserică” a căsniciei nici nu se poate altfel, pentru că a-l iubi pe celălalt înseamnă a-i vrea binele, iar binele cel mare, care le întrece pe toate celelalte, e mântuirea si îndumnezeirea lui.


Pentru rugăciunile Sfinților Petru și Fevronia, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi!

Una pe zi...
Laudă şi măreţie este lucrul Lui...

Supreme Rhodochrosite with deep purple Fluorite and clear Quartz, 
from the Sweet Home Mine in Colorado.
Photo credit: Tom Spann
Sursa: Mineral Joy

Gândul zilei...
Unitatea cuplului se desăvârşeşte în măsura în care cei doi lucrează iubirea necreată, pe care au primit-o din plin ca dar ceresc, prin Taina Sfântă a Cununiei. Comuniunea se hrăneşte cu iubire. Fără iubire, nu poate fi vorba de comuniune. Şi cum rugăciunea, iubire fiind, se hrăneşte şi ea cu iubire, descoperim, iată, caracterul indispensabil al rugăciunii împreună, prin care cuplul îşi poate înfige rădăcinile în agape. Căsătoria e Taina iubirii tocmai pentru că e Taina unităţii.
(Pr. Michel Philippe Laroche)

Noapte cu pace și o săptămână binecuvântată tuturor!

2 comentarii:

  1. Tare mi-a dragi si mie acești Sfinți! Pentru rugăciunile lor sa avem si noi parte de bucuriile Sfinte! Sa ai o zi binecuvântată! 🤗🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa să ne ajute Dumnezeu, Viorica! O zi binecuvântată și ție! 🤗🤗

      Ștergere

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *