miercuri, 19 iulie 2023

{ Blog 365...day 200 }

Provocare adusă în blogosferă de către Sandra -
Diary of a stay a home mum

Doamne ajută la ceas de seară! Bine v-am regăsit!


La mulți ani binecuvântați tuturor celor ce poartă numele Sfântului Ilie! Să vă dăruiască Dumnezeu zile senine și numai bucurii!

Veșnică pomenire celor adormiți cu numele Ilie, Ilinca! Domnul să-l odihnească cu drepții și pe tatăl meu care s-a născut de Sfântul Ilie, dar a purtat numele Sfântului Ioan. Mâine ar fi împlinit 85 de ani, dar a adormit întru Domnul la 67 de ani.


Una pe zi...
Laudă şi măreţie este lucrul Lui...

Mythic natural specimen. Papagoite included Quartz with a Hematite Phantom,
from the Messina Mine, Messina, South Africa.

Photo Credit: Dust77 ~ CEK
Sursa: Crystal Sun Academy
Cuvântul zilei...
Sfinții sunt cârjele care ne ajută să mergem, pe noi cei care avem picioarele frânte din cauza păcatelor noastre.
(Pr. Gheorghe Colțea)

Provocare la rugăciune... (#19) - lansată de către Irina, Dulce casă.   


Rugăciune către Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul

Preamărite și preaminunate proorocule al lui Dumnezeu, Ilie, care ai luminat pe pământ cu viața ta îngerească, cu râvna ta fierbinte către Dumnezeu Atotțiitorul, cu semnele și cu minunile tale, și cu marea lui Dumnezeu bunăvoință față de tine, fiind ridicat la cer cu trupul într-un car de foc; învrednicindu-te a vorbi cu Dumnezeu pe Muntele Taborului, în timpul schimbării Lui la față, acum sălășluind în locașurile raiului și stând în fața tronului Împăratului ceresc, auzi-ne pe noi păcătoșii și nevrednicii, care în ceasul acesta stăm în fața sfintei tale icoane, și cu umilință alergăm către mijlocirea ta.

Roagă-te pentru noi lui Dumnezeu, Iubitorul de oameni, să ne dea nouă duhul pocăinței, al izbăvirii de păcate și cu atotputernica Sa bunăvoință să ne ajute să ne depărtăm din calea păcatului, îndrumâdu-ne spre tot lucrul bun; ca să ne întărească în lupta împotriva poftelor și a patimilor noastre, sădind în inimile noastre duhul smereniei, al blândeții, duhul iubirii de aproapele nostru, al bunătății, al răbdării, al înțelepciunii, al râvnei pentru cuvântul lui Dumnezeu și al izbăvirii aproapelui. Nimicește prin rugăciunile tale, proorocule, năravurile cele rele ale lumii, ce întinează neamul creștinesc prin necinstirea credinței dreptslăvitoare, față de rânduielile Sfintei Biserici, a poruncilor Domnului, prin necinstirea părinților și a stăpânitorilor ce ne stăpânesc, aruncând astfel lumea în bezna necinstei, a desfrâului și a pierzaniei.

Depărtează de la noi, preamărite proorocule, prin mijlocirea ta către Domnul, dreapta mânie a lui Dumnezeu; apără orașele, satele și țara noastră de secetă, de foamete, de furtuni năpraznice, de cutremur, de boli și răni aducătoare de moarte, de neînțelegeri între frați, de năvălirea asupra noastră a altor neamuri și de războiul cel dintre noi. Prin rugăciunile tale, preamărite, întărește poporul nostru binecredincios și ajută-l în toate faptele lui bune. Mijlocește, proorocule al lui Dumnezeu, păstoriților noștri râvna fierbinte către Dumnezeu, purtare de grijă pentru mântuirea sufletească a păstoriților, înțelepciune în purtare și învățătura, cucernicie și tărie în ispite; judecătorilor dăruiește-le nepărtinire și lepădare de pofta câștigurilor, dreptate și milă față de cei obijduiți; tuturor cârmuitorilor purtare de grijă față de supuși, milă și dreaptă judecată, iar dreptcredincioșilor supunere și ascultare față de cârmuitori, cum și îndeplinirea cu sârguință a tuturor îndatoririlor lor; ca astfel, în pace și cucernicie, să petrecem veacul acesta. Să ne învrednicim de împărtășirea bunătăților celor veșnice în Împărăția lui Dumnezeu și a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Căruia I se cuvine cinste și închinăciune, împreună cu Tatăl cel fără de început și cu Preasfântul Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Noapte cu pace tuturor!

Sursa: Pinterest.com

12 comentarii:

  1. Amin! Dumnezeu să-i odihnească pe toți cei adormiți de pretutindeni!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumoasa rugăciune, de ascultare a fiecărui om acolo unde l-a pus Dumnezeu!
    Odihnă veșnică tăticului tau drag, Ioan!
    Ce prinți frumoși, Daniela! Unul în ceruri, altul încă cu alaturi de tine in chip văzut aici pe pământ!
    Sa o mai țină Dumnezeu pe mica ta draga!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa este, Andreea, să ne rugăm Domnului să rămânem în deplină ascultare față de El, sub îndrumarea părintelui nostru duhovnic, ca să ne învrednicim a fi moștenitori ai bucuriei celei veșnice și părtași ai Împărăției Cerurilor.
      Veșnică pomenire și celor din neamul tău și tuturor celor adormiți din toată lumea!
      Mulțumesc frumos! Da, slavă Domnului pentru părinții cu care m-a binecuvântat. Sănătate multă și viață îndelungată pentru a lucra mântuirea și mamei tale!
      Te îmbrățișez cu drag! Să ai o zi minunată!

      Ștergere
    2. Multe îmbratisari calde și de la mine pt tine, Daniela!
      O zi frumoasa!
      Maine, buna mea mămăița face 24 ani de când a plecat la Domnul!

      Ștergere
    3. Domnul să o ierte și să o odihnească în pace și pe buna ta mămăiță! Care este numele ei?

      Ștergere
    4. Domnul să o odihnească cu drepții pe roaba Sa, Ștefana! Veșnică pomenire!

      Ștergere
  3. Vesnică pomenire, tatălui tău! Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amin! Domnul să-i ierte și să-i odihnească pe toți cei adormiți din neamurile noastre și pe toți cei pe care nu-i pomenește nimeni, din pricina mulțimii numelor lor sau din uitare sau pur și simplu pentru că nu mai au pe nimeni care să-i pomenească!

      Ștergere
  4. Thank you so much, Diana!
    I send you warm hugs too. 🤗😘

    RăspundețiȘtergere
  5. Dumnezeu sa-l ierte pe taticul tau.
    Ce frumos "cornet de inghetata".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnul să-i odihnească cu drepții și pe cei adormiți din neamul tău, Ioana dragă!
      Interesant că te-ai gândit la înghețată... Eu am căutat ceva care să amintească de Sfântul Ilie, de tunetele și fulgerele lui, dar nu am găsit nimic.
      Apropo, am citit ceva amuzant. Cică de Sf. Ilie e și ziua noastră, a femeilor, a celor care tună și fulgeră. :)))

      Ștergere

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *