joi, 20 iulie 2023

{ Blog 365...day 201 }

Provocare adusă în blogosferă de către Sandra -
Diary of a stay a home mum

Doamne ajută la ceas de seară! Bine v-am regăsit!
“Mă mişc între Dumnezeu şi Neamul din care fac parte. În afară de aceşti termeni nu văd nimic semnificativ între cer şi pământ.”
(Petre Țuțea)


Una pe zi...
Laudă şi măreţie este lucrul Lui...

Sursa: Angie Cheregi
Cuvântul zilei...
"Va avea neamul românesc, după părerea mea, o mare misiune. De ce? Nu pentru că a avut un Ștefan cel Mare în Moldova, un Mihai Viteazul, pe care il susțin cu tot sufletul, în partea astalaltă, şi Vlad Țepeș. Nu pentru asta. Ci pentru că neamul românesc nu a uitat bătaia clopotelor."

(Arhim. Arsenie Papacioc)

Provocare la rugăciune... (#20) - lansată de către Irina, Dulce casă.   


Rugăciune pentru poporul român

Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Cel care ai venit în lume să ne mântuiești pe toți, cu sufletele pline de evlavie, Ție astfel ne rugăm: îndură-Te, Doamne, de țara noastră și de neamul nostru și ajută-l să-și găsească în sfârșit calea cea dreaptă. Coboară Duhul Tău cel mângâietor să ne curățească întinăciunea și să ne întoarcă blândețea și frica de Tine, Doamne. Luminează, Doamne, mințile celor care, din pricina amărăciunilor și a umilințelor, nu văd calea cea dreaptă. Încălzește, Doamne, inimile celor care, învrăjbiți de diavol, au uitat să-și iubească aproapele și să ierte vrăjmașilor. Sădește, Doamne, în sufletele lor bucuria muncii cinstite și bucuria de a-și agonisi pâinea cu sudoarea frunții. Slobozește, Doamne, neamul nostru din jugul minciunii, al urii, al pizmei și al egoismului. Învață-ne, Doamne, să ne răbdăm unii pe alții, așa cum Tu ne rabzi pe noi toți. Stinge pofta celor care, pentru binele lor, își asupresc semenii. Încălzește-le, Doamne, inimile, tămăduiește-le rănile și îmbrățișează-i în nețărmurita Ta dragoste. Odihnește, Doamne, sufletele celor care și-au dat bunul cel mai de preț pentru credință și dreptate.

Cu capetele plecate, genunchii îndoiți și inimile frânte, ridicăm această rugăciune către Tine, Doamne, Bunule, și Ție Îți strigăm: auzi-ne, Doamne, și trimite mila Ta peste neamul nostru românesc. Că numai a Ta este puterea și slava și numai Tu vei întoarce râurile neamului nostru la matca străbună, ca să se laude numele Tău în veac, al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Amin!

O seară binecuvântată tuturor!

4 comentarii:

  1. Frumoasă rugăciune pentru neamul nostru. Mulșumesc
    PS: tu ai croșetat floricelele?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma gandeam ca poate in impreuna cu 'mila' ar trebui sa ne trimita si ceva lumina pentru creieras, sa putem lua cele mai bune decizii.
    Noapte buna cu pace, draga Daniela! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ai perfectă dreptate, dragă Suzana. Ne smerim acceptând că fără ajutorului Lui nu putem face nimic, știind în același timp că El ne-a lăsat libertatea de a alege. Așa că, într-adevăr, trebuie să fim cu mare luare aminte când luăm deciziile. Și să ne rugăm Domnului pentru a ne lumina mintea, așa cum bine ai spus.
      Te îmbrățișez cu toată dragostea! ❤️😘

      Ștergere

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *