sâmbătă, 19 noiembrie 2022

Jurnalul unei femei simple (3)

(adus in blogosfera românească de către Corcodusa)

Pentru astăzi...
Sâmbătă, 19 noiembrie 2022

Afară...
Dimineață a fost o zi frumoasă, însorită, după amiază s-a mai închis puțin și s-a făcut brusc rece, dar slavă Domnului pentru toate. Am avut și avem încă o toamnă frumoasă și caldă.

Mă gândesc...
Să trec săptămâna viitoare pe la finul meu cel mic. Mama i-a tricotat și lui o vestuță pe care vreau să i-o duc. În plus, nu l-am văzut demult și mi-e tare dor de el.

Sunt recunoscătoare...
Că m-am născut româncă și ortodoxă, într-o familie de oameni sănătoși la minte și la trup, oameni muncitori, cu frica lui Dumnezeu.

În bucătărie...
Miroase a cartofi și dovlecei prăjiți, ardei copți și mujdei de usturoi. E prima dată când facem în postul acesta, dar cum ne place tuturor, din când în când e binevenit.

Sunt îmbrăcată...
În pantaloni de casă și tricou alb cu trandafiri.

Meșteresc...
Am terminat setul croșetat pentru masa de Crăciun, sunt pe final cu covorașul pentru camera Mariei și am început niște papucei roz, dar cum nu-mi place ce a ieșit, săptămâna viitoare îi desfac și o iau de la capăt.

Citesc...
Am început Istoria albinelor. Am și continuarea, Istoria apelor.


Este împletirea destinelor a trei familii care luptă pentru supraviețuire în trei lumi diferite, trecând prin nenumărate greutăți, dar fără abandona lupta, ideea fiind că nici când suntem convinși că am pierdut totul, nu am pierdut totul cu adevărat. Există mereu posibilitatea de a o lua de la capăt și de a merge mai departe.

Sper...
Să mă organizez mai bine săptămâna viitoare și la birou și acasă, ca să-mi rămână mai mult timp pentru pasiunile mele.

Învățăm...
De la copii iertarea și de la vârstnici răbdarea. Copiilor le trece imediat supărarea și iartă din toată inima, iar cei în vârstă, o Doamne, cât de răbdători sunt!...

În casă...
Sunt doar eu, Cristian și Missy. Eu scriu pe blog, iar cei doi dorm, Cristian pe canapea și Missy lângă mine. Copiii sunt plecați în oraș, mama este și ea plecată pentru o vreme la țară, la fratele meu, iar Nala se joacă în curtea din spate.

Missy

Ascult...
Nicu Alifantis...

Un film pe care îl recomand...
Steluțe pe pământ - un film indian care m-a impresionat foarte mult. Merită văzut!


Unul din lucrurile preferate...
Speologia. În tinerețe m-am băgat destul de mult prin peșteri, am fost membră a Clubului de Speologie Focul Viu și a Federației Române de speologie. Este o experiență minunată și o bucurie nemărginită să explorezi comorile pământului. Sunt recunoscătoare că Domnul mi-a purtat pașii și pe sub pământ.

Un citat...
"Numai creștin fiind mă vizitează - în pofida oricărei rațiuni - fericirea. Numai datorită creștinismului nu umblu crispat, jignit, pe străzile diurne, nocturne ale oraşului - și nu ajung să fiu și eu unul dintre acele cadavre pe care le poartă vii apa curgătoare a vieții. Și nu mă număr printre cei care n-au înțeles încă că mai fericit este a da decât a lua."
Nicolae Steinhardt

O fotografie...
Nala

Vă doresc o noapte cu pace și vă îmbrățișez cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *