duminică, 13 noiembrie 2022

Jurnalul unei femei simple (2)

(adus in blogosfera românească de către Corcodusa)

Pentru astăzi...
Duminică, 13 noiembrie 2022

Afară...
Încă este o vreme frumoasă și caldă la ora prânzului, când scriu această postare.

Mă gândesc...
La ultima săptămînă din lună când îmi voi lua concediu toată săptămâna. De Sfântul Andrei și de 1 decembrie avem liber de la firmă, iar în celelalte trei zile voi fi în concediu.

Sunt recunoscătoare...
Că am fost în pelerinajul de ieri. A fost o zi cu adevărat binecuvântată.

În bucătărie...

Fiind duminică, nu miroase a nimic proaspăt făcut. La prânz am mâncat ciorbă și am încropit un aperitiv cu ce mai era prin frigider, iar diseară vor face băieții un grătar cu carne și legume, iar noi fetele, vom pregăti și niște cartofi prăjiți și mujdei de usturoi.

Sunt îmbrăcată...
În hainele de biserică, fustă maro de velur și un set cu bluză și pulover de culoarea piersicii, tricotat de către mama mea.

Meșteresc...
Astăzi, fiind duminică, nu meșteresc nimic, dar nu e exclus să mai caut ceva idei pe Pinterest sau pe youtube.

Citesc...
Vreau să încep o carte nouă în această după amiază, încă nu știu ce, dar aș vrea să vă recomand romanele scrise de Heather Morris, pe care le-am citit de curând și care mi-au plăcut foarte mult: Tatuatorul de la Auschwitz, Călătoria Cilkăi, Povești despre speranță și Trei surori.


Sper...
Să reușim să mergem la slujbele de Sfântul Maslu pe parcursul întregului post și să păstrăm programul de împreună rugăciune de seară. Îmi face foarte bine rugăciunea în comuniune.

(sursa Pinterest)

Învățăm...
Răbdarea de la cei vârstnici. Mama mea a fost întotdeauna un exemplu de răbdare pentru mine. Nu a avut o viață tocmai ușoară, dar a răbdat și părinților și soțului, dar și copiilor. Acum le rabdă multe și nepoților. :)

În casă...
E cald și bine. Încă suntem cu mici decorațiuni de toamnă, încă nu am trecut la cele de Crăciun. De obicei, la începutul lunii decembrie începem cu decorarea casei pentru Crăciun, să ne bucurăm cât mai mult de acea atmosferă pe care o iubim cu toții.

Ascult...
Celine Dion


Un film pe care îl recomand...
The light between oceans - O poveste de dragoste, destul de frământată, cu o actriță care-i place foarte mult Mariei: Alicia Vikander.


Unul din lucrurile preferate...

Să călătoresc.

Un citat...
"Îmi plac oamenii pe care nevoia de a-și hrăni copiii și de a o scoate la capăt până luna viitoare, i-a legat mai strâns de viață. Ei știu mai multe despre viață." (Antoine de Saint-Exupéry, Lettres de jeunesse)

O fotografie...


Peștera Sfântului Dimitrie Basarabov

Vă îmbrățișez cu drag și vă doresc o după amiază plăcută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *