duminică, 12 februarie 2023

{ Blog 365...day 43 }

Provocare adusă în blogosferă de către Sandra -
Diary of a stay a home mum

Doamne ajută la ceas de seară! Bine v-am regăsit!

Sfânta simplitate
Un preot de la ţară, mergând cu treburi spre satul vecin, a văzut o femeie din parohia sa spălându-şi rufele în râu şi, apropiindu-se, a întrebat-o:
- Duminică, la slujbă, am văzut că nu m-au ascultat toţi cu atenţie. Poate am vorbit lucruri prea savante şi mă gândesc, duminica asta, să vorbesc mai pe înţelesul oamenilor. Spune-mi, dumneata ce-ai înţeles din ce-am spus eu la predică?
- Părinte, i-a răspuns cu smerenie femeia, eu n-am multă carte, dar aş vrea să vă întreb şi eu ceva: vedeţi pânzele ce le spăl eu acuma? Apa trece prin ele şi le curăţă. Credeţi că au ele habar- de cum le-a curăţat apa? Şi cu toate astea, devin albe şi frumoase. Nu înţeleg eu, în biserică, tot cuvântul sfinţiei tale, dar simt în suflet căldura Duhului Sfânt, Care mă curăţeşte de păcat, aşa cum apa aceasta curăţă pânzele mele.
Tare mulţumit a plecat preotul văzând un om care nu e doar cu gândul la cele sfinte, ci şi cu sufletul.
"La Dumnezeu ajungem printr-un anume mod de viaţă, nu printr-un anume fel de a gândi."
(Christos Yannaras)

Una pe zi...
Strălucire şi măreţie este lucrarea Lui...

Rough Chrysocolla with malachite from Congo
Photo by Hamza Gems Minerals
Gândul zilei...
Doamne, ajută fiecărui suflet și nici pe mine nu mă uita.
(Starețul Tadei de la Vitovnița)


Noapte cu pace!

6 comentarii:

  1. Săptămână binecuvăntată!
    Spor și bucurie in toate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne ajută, draga mea! O săptămână binecuvântată și ție!

      Ștergere
  2. "La Dumnezeu ajungem printr-un anume mod de viaţă, nu printr-un anume fel de a gândi." așa este, și asta s-ar putea traduce prin ”credința fără fapte e moartă”, dar oare nu felul nostru de a gândi ne influențează și modul de viață?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Firește că ai dreptate, Florin! Știm cu toții că și gândurile bune duc la un mod de viață bun, așa cum și cele rele ne pot influența în rău comportamentul și modul de viață, păcătuind.
      Prin citatul ales însă, voiam să subliniez ideea din pilda de mai sus, și anume, aceea că Duhul Sfânt lucrează și în omul simplu, care alege să trăiască duhovnicește chiar de nu înțelege sau nu știe atât de multe lucruri teoretice, să spunem.

      Ștergere

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *