sâmbătă, 4 martie 2023

{ Blog 365...day 63 }

Provocare adusă în blogosferă de către Sandra -
Diary of a stay a home mum

Doamne ajută la ceas de seară! Bine v-am regăsit!

Ne găsim astăzi la sfârşitul primei săptămâni a Postului Mare, în Duminica Ortodoxiei sau a dreptei credinţe. În această Duminică, Biserica noastră face amintirea acelei zile în care, cu aproape 1.200 de ani în urmă, Ortodoxia a biruit credinţa cea rătăcită a acelora care erau împotriva cinstirii Sfintelor Icoane și care susțineau că acestea trebuie scoase din bisericile creştine.

Cinstirea sfintelor icoane este strâns legată de viaţa noastră de creştini, de la naştere şi până la moarte.
La Sfântul Botez, preotul îl închină pe micul creștin în fața icoanelor, îmbisericindu-l. Mirii care au primit Sfânta Taină a cununiei se închină în faţa sfintelor icoane, pentru ca sfinţii de pe ele să le fie ocrotitori în viața pe care o încep împreună. Creştinii, când intră şi ies din biserică, sărută sfintele icoane.

Fiecare dintre noi, ne rugăm în fața icoanelor cinstind sfinții care sunt zugrăviți în ele.

„Pune Doamne Bisericii Tale întărire, ca să petreacă în veacul veacului, neclintită de valul eresurilor”
 
Una pe zi...
Strălucire şi măreţie este lucrarea Lui...

Amethyst - Las Vigas, Mexico - 14.7cm - Photographed for Mark Hughston -

Gândul zilei...
Iertarea, greu o mai înțeleg unii! Auzi uneori, dar de ce să-mi cer iertare, nu am greșit! Alteori, nu e momentul și nici locul potrivit să-mi cer iertare, ca și cum i-ai face o favoare celui în fața cui îți ceri iertare! Nu dragilor, iertare îți ceri pentru tine, pentru ca sufletul tău să fie împăcat, ca inima ta să fie liberă și plină de iubire și dragoste, îți ceri iertare ca mintea ta să nu mai judece acea persoană! Și da, îți ceri iertare oriunde și oricând simți, pentru că, un cuvânt, un gest, o faptă de a ta, ar fi putut tulbura, supăra pe oricine și oriunde! Ați observat câtă liniște și pace se așează peste tine, atunci când îți ceri iertare sincer!? Ei, aici se vede că iertarea când o ceri, îți folosește ție și nu celui la care o ceri! Vrei să ai pace în suflet și în inimă, cere-ți iertare de fiecare dată când simți nevoia, dar mai ales cand ai supărat sau esti supărat! 
(Pr. Ioan Danci)

Noapte binecuvântată tuturor!

2 comentarii:

  1. să luăm aminte! dacă acum câteva sute de ani, sfinții Părinți s-au luptat pentru cinstirea icoanelor, acum e rândul nostru să luptăm ca să nu se piardă ceea ce s-a câștigat atunci. vedem acum că se dorește scoaterea icoanelor din școli în special și din instituții în general, se dorește abaterea copiilor de la dreapta credință și de la valorile morale, creștine. Hristos, la judecată, ne va întreba ce am făcut noi în acest sens.
    cu noi este Dumnezeu, sus să avem inimile!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Întărește, Dumnezeule, sfânta și dreapta credință a dreptcredincioșilor creștini și Sfântă Biserica Ta o păzește în veacul veacului!"

      Ștergere

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *