vineri, 24 martie 2023

{ Blog 365...day 83 }

Provocare adusă în blogosferă de către Sandra -
Diary of a stay a home mum

Doamne ajută la ceas de seară! Bine v-am regăsit!


Mâine sărbătorim Buna vestire, cea mai iportantă veste din istorie pentru că ne vestește faptul că umanitatea nu este pe moarte. Ceasul acela în care arhanghelul a intrat în cea dinăuntru cămară, în care locuia Fecioara Maria este vremea izbăvirii neamului omenesc, începutul mântuirii noastre.

Buna vestire este, înainte de toate, bucurie. Căci primul cuvânt pe care Arhanghelul Gavriil l-a grăit către Fecioara Maria, când a venit să-i aducă vestea cea bună, a fost „Bucură-te!”.
Şi într-adevăr, după primele momente de tulburare, datorate atât de neaşteptatei veşti, înţelegând că vestitorul era venit cu putere de la Dumnezeu (căci numele „Gavriil” se tâlcuieşte „puterea mea este Dumnezeu”), fiinţa Fecioarei Maria a fost inundată de o bucurie de negrăit, datorită revărsării şi umbririi harului, mai ales în clipa în care Arhanghelul i-a zis: „Bucură-te ceea ce eşti plină de har!”.
Iar după ce Fecioara a rostit cuvântul răspuns „Fie!”, ca semn de acceptare a planului Dumnezeiesc, ea a devenit izvor de bucurie mântuitoare pentru întreg pământul, însetat de îndelungata aşteptare a lui Mesia.

Având în vedere că zămislirea s-a făcut de la Duhul Sfânt și nu prin legatură trupească, Maica Domnului a rămas Fecioară înainte de naștere, în naștere și după naștere, adevăr exprimat în iconografie prin cele trei stele pe care iconarul le zugrăvește întotdeauna pe frunte și pe cei doi umeri ai Fecioarei.

La prăznuirea Bunei Vestiri, suntem chemaţi şi noi să ne bucurăm, ca în fiecare an, cu nădejde sfântă.

Una pe zi...
Strălucire şi măreţie este lucrarea Lui...

Incredible Azurite From El Cobra Mine, Mexico
Photo Copyright - @Trinity Mineral
Gândul zilei...
„Nu este nimic în lume precum Născătoarea de Dumnezeu. Întruchipând întreaga creație în sufletul său, o, omule, privește și spune dacă este ceva egal sau mai mare decât Fecioara Maria, Maica lui Dumnezeu? ... Pe Cel pe care întreaga făptură Îl cântă cu frică și cu cutremur numai ea L-a primit, în chip de negrăit, în cămara sa.”
(Proclu al Constantinopolului, Cuvântări)

Noapte cu pace tuturor!

2 comentarii:

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *