luni, 13 martie 2023

{ Blog 365...day 72 }

Provocare adusă în blogosferă de către Sandra -
Diary of a stay a home mum

Doamne ajută la ceas de seară! Bine v-am regăsit!

Astăzi iar e o zi din aceea în care ar trebui să tac. Vorba lui Ludwig Wittgenstein: Despre ceea ce nu se poate vorbi trebuie să se tacă.
Dar, eu v-am promis că scriu zilnic. Așa că în seara aceasta vă scriu iar despre neputințe. Vin să mă vait la voi...
Mă chinuie o migrenă încă de ieri dimineață. Și nu se lasă dusă cu niciun chip, nici cu nurofen, nici cu cafea cu lămâie, nici cu ceaiuri, nici măcar cu somnul forțat de ieri după amiază. Azi aș mai fi făcut o încercare, dar la birou e mai greu. :))
Am migrene de când mă știu, de mic copil chiar. Slavă Domnului, sunt săptămâni bune în care uit de ele. Apoi, vine câte una care nu vrea să plece de la mine câteva zile.
Când eram mică, mamaia îmi mângâia fruntea cu mâinile ei mirosind a leuștean sau a lapte proaspăt muls de la vacă. Îmi așezam capul în poala ei și mâinile ei îmi mângâiau neîncetat fruntea. Îmi povestea câte-n lună și-n stele, dar cel mai mult îmi plăcea când îmi vorbea de Dumnezeu...

Sursa: Pinterest

"Suferința când e primită ca remediu, când devine cruce acceptată, devine ușa bucuriei.
Păcat că noi, oamenii, risipim atâta suferință în zadar."
(Monahia Siluana)

Una pe zi...
Strălucire şi măreţie este lucrarea Lui...

Wulfenite & Quartz - M’Fouati, Rep of Congo - 9cm -
photographed for 
@marcmiterman_uniqueminerals

Gândul zilei...
,,Ispitele sunt îngăduite ca să ni se descopere patimile ascunse, ca să ne luptăm cu ele şi să ne tămăduim sufletele. Sunt şi ele un semn al milei dumnezeieşti. Pentru aceasta, lasă-te cu încredere în mâinile lui Dumnezeu şi cere ajutorul Lui, ca să te întărească în nevoinţa ta.
Nădejdea în Dumnezeu nu poate sfârşi niciodată în deznădejde. Ispitele aduc smerita cugetare. Dumnezeu ştie cât poate răbda fiecare dintre noi şi îngăduie ispitele după puterea noastră. Însă trebuie ca şi noi să fim cu luare-aminte, ca să nu intrăm singuri în ispită.
Încredinţaţi-vă lui Dumnezeu cel bun, cel tare, cel viu şi El vă va povăţui la odihnă. După încercări urmează bucuria duhovnicească. Domnul ia aminte la cei ce rabdă încercările şi întristările pentru dragostea Sa. Aşadar, nu vă împuţinaţi cu sufletul şi nu vă temeţi!

(Sfântul Nectarie al Pentapolei, Învăţături)

Vă doresc o seară liniștită și o noapte cu pace! Înger la somn pentru fiecare om!

6 comentarii:

  1. Sanatate multa Daniela. Incearca sa te ungi si cu ulei de la maslu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hope you are feeling much better now.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Yes, thank you very much, Jean. I feel a little better now. It's been a long and difficult week. I can't wait for it to be over.

      Ștergere

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *