luni, 10 aprilie 2023

{ Blog 365...day 100 }

Provocare adusă în blogosferă de către Sandra -
Diary of a stay a home mum

Doamne ajută la ceas de seară! Bine v-am regăsit!

Se apropie Marea Sărbătoare. În fiecare casă începe robotitul specific acestei săptămâni. Am făcut și eu ce am putut. Singură. Pentru mine e ceva neobișnuit. Mereu am avut cel puțin copiii în ajutor. Anul acesta, pentru prima dată sunt plecați. 
Nu-mi place singurătatea. Mi-e dor de lumea în care am trăit cândva, de împreună lucrare. În aceste zile, femeile din familia mea răsturnau casa, curățind fiecare ungher. Se luptau cu mobilele pe care le scoteau pe prispa casei, văruiau pereții cu var și cu bidineaua, nu cu lavabilă și trafaleți ca în zilele noastre, iar până seara așezau totul la locul lor. Pe pat puneau macate țesute de mâinile lor, pe pereți deasupra icoanei așezau cel mai frumos ștergar cusut tot de ele, la fel și pe masă, cea mai frumoasă față de masă și în mijlocul mesei lângă candelă, așezau întotdeauna o vază cu flori. Cred că de acolo e bucuria mea de a avea mereu flori pe masă.
Făceau totul împăcate, fără să se vaite, cu jertfă și dăruire, fără a cere nimic în schimb. Nu știu de unde aveau atâta putere. 
Aveau și ele dureri și neîmpliniri, dar rar le zăreai câte o lacrimă pe obrazul ars de soare, pe care o ștergeau numaidecât cu colțul basmalei. Și imediat fața lor era luminată de zâmbet. Nu știam atunci că zâmbetul poate veni și din suferință. 

Una pe zi...
Strălucire şi măreţie este lucrarea Lui...

The Argyle Pink Jubilee Rio Tinto
Photo: Ashlee Gensler
Gândul zilei...

Mirenii spun: “Fericiţi sunt cei care trăiesc în palate şi au toate înlesnirile”. Dar fericiţi sunt cei care au izbutit să-şi simplifice viaţa şi s-au eliberat din laţul acestui progres lumesc al multelor înlesniri, sau mai degrabă al multelor greutăţi, şi au scăpat de acest stres înfricoşător al vremii noastre de azi. Dacă omul nu îşi simplifică viaţa, se chinuieşte, în timp ce simplificând-o nu va avea acest stres.
(Sfântul Paisie Athonitul)

Noapte binecuvântată peste lumea toată!

5 comentarii:

  1. Facem ce putem, Daniela!
    Eu mâine am in plan principal să spăl geamurile și să pun perdele curate!
    Daca reușesc sunt mulțumită!
    Astăzi am spălat toată ziua!
    As mai dori sa curat toate icoanele de praf și să dau un suflu nou mobilei!
    Principal pt mine e sa fiu la biserica și cele lumești cu timpul lor.
    La evanghelie azi era și un verset de la Matei ....când îl întrebă fariseii și cărturarii pe Hristos ...cele ale lui Dumnezeu și ale cezarului...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să-ți ajute Dumnezeu să împlinești tot ce ți-ai propus! Și de nu poți face chiar totul, să faci cât poți, cu gând smerit, cu liniște și bucurie.
      Te îmbrățișez!

      Ștergere
  2. Probabil că da, așa este. Știe Dumnezeu de ce îngăduie așa. Nici nu știu ce am mai putea face pentru copiii noștri, în afară de rugăciune.
    Ne-am lăsat noi, părinții lor duși de val, dar ei care s-au născut în această lume...

    RăspundețiȘtergere
  3. Things are certainly changing rapidly. I do think some things are probably better than in the past but certainly not the isolation. Hope things are going better for you today.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. That's right. After all, all things are constantly changing. Even us. Hugs!

      Ștergere

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *