sâmbătă, 1 aprilie 2023

{ Blog 365...day 91 }

Provocare adusă în blogosferă de către Sandra -
Diary of a stay a home mum

Doamne ajută la ceas de seară! Bine v-am regăsit!

Sursa: Pinterest

Iată-ne ajunși și în luna aprilie. Și la doar două săptămâni distanță de Sfintele Paști. Să nădăjduim că vom avea o lună frumoasă, că vom fi sănătoși și că ne vom bucura cu toții de Marea Sărbătoare. 
Și să nu uităm nici de cei care sunt în nevoi. Măcar de Paști să nu fie nimeni flămând...
Să aveți bucurie!

Una pe zi...
Strălucire şi măreţie este lucrarea Lui...

Geode Ultra Sparkling & Glittering Geode of Black Chalcedony
with Rare Orange Epi-Stilbite From Nasik, India.
Photo Copyright - Superb Minerals
Gândul zilei...
A milostivi pe unul, pe altul, aici se arată că tu eşti Hristos. Apoi, nici nu ştii că acela pe care îl ajuti poate să fie Hristos. El nu întinde mâna să-i dai. El întinde mâna să-ţi dea împărăţia cerului şi tu nu observi. Şi, de regulă, oamenii caută bănuţul cel mai mic.
Fraţii mei, ţineti minte: cerşetorii sunt personaje biblice! Ai trecut pe lângă mântuirea ta aşa de usor! Şi mai grozav, l-ai dispretuit pe cerşetor! Cerşetorii nu pier niciodată. Fac sobor la margine de drum şi împart ce s-a căpătat, şi zic: "Asta-i de la cutare. Pomeneşte-l, Doamne, întru împărăţia Ta!" Şi are valoare. Mântuitorul, ca să ne încurajeze, a spus: însutit veţi primi! Vrei să te îmbogăţeşti? Dă tot ce ai! Primeşti însutit! Lucrul acesta nu-l vorbesc de la mine. Dacă aţi cunoaşte viaţa Sfântului Ioan cel Milostiv, v-aţi înspăimânta! Sfântul Ioan, când s-a dus în respectiva arhiepiscopie, a întrebat: "Cât aur are arhiepiscopia?" Şi i s-a răspuns: "Atâtea litre de aur!" "Daţi-i la săraci!" Când au auzit, economii ăia au zis că îi sărăceşte. Şi a venit înapoi însutit faţă de cât a dat. Iar dădea, iar venea însutit. Economii cârteau mereu! Dar venea însutit cu precizie! Este cuvânt din Scriptură. Eu nu am dreptul să-l contrazic pe acest cuvânt. Şi obisnuiţi-vă cu autoritatea cuvintelor din Sfânta Scriptură."

(Pr. Arsenie Papacioc)

Noapte cu pace tuturor!

6 comentarii:

  1. Urcuș lin spre Înviere!
    Luna aprilie este o lună deosebita prin prisma sărbătorii sărbătorilor, Învierea Domnului!
    Sa ne bucuram cu toții, ei cei care au postiți și cei care nu au postit..Sf.Ioan Hrisostom

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa să ne ajute Dumnezeu!
      Și Sfântul Ioan Gură de Aur spune:
      "De a ajuns cineva abia în ceasul al unsprezecelea, să nu se teamă din pricina întârzierii, căci darnic fiind Stăpânul, primeşte pe cel de pe urmă ca şi pe cel dintâi, odihneşte pe cel din al unsprezecelea ceas ca şi pe cel ce a lucrat din ceasul dintâi; şi pe cel de pe urmă miluieşte, şi pe cel dintâi mângâie; şi aceluia plăteşte, şi acestuia dăruieşte; şi faptele le primeşte; şi gândul îl ţine în seamă, şi lucrul îl preţuieşte, şi voinţa o laudă."

      Ștergere
  2. Drum liniștit si cu bucurii spre sărbătorile pascale!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos, Corina! Domnul să se milostivească de noi toți!

      Ștergere
  3. La predica de ieri parintele a comparat postul Sfintelor Pasti cu urcusul pe un munte foarte inalt. Iar in timpul urcusului putem intalni ploaie, furtuni, vant puternic, dar si soare si adiere de vant. Totul este sa nu ne dam batuti, sa ne luptam sa ajungem in varful muntelui si sa ne bucuram impreuna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnul să ne miluiască să ajungem și noi acolo, în vârf!

      Ștergere

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *