vineri, 7 aprilie 2023

{ Blog 365...day 97 }

Provocare adusă în blogosferă de către Sandra -
Diary of a stay a home mum

Doamne ajută la ceas de seară! Bine v-am regăsit!

Învierea lui Lazăr
Sâmbăta lui Lazăr este o Zi Mare...se încheie cele 40 de zile "de suflet folositoare" pentru noi și se deschid zilele Pătimirii Domnului...
Suntem și noi cu Domnul în Betania, satul lui Lazăr și al surorilor lui, Marta și Maria...acești trei frați, despre care Sf. Ev. Ioan spune că "Iisus iubea pe Marta, și pe sora ei, și pe Lazăr (11,5)"
Marta, care odinioară pusese truda întru cele casnice mai presus decât ascultarea învățăturii lui Hristos, a fost prima care L-a întâmpinat pe Mântuitorul la mormântul lui Lazăr. Credința ei a depășit limitele rațiunii și legile firii. "Doamne, dacă ai fi fost aici fratele meu n-ar fi murit dar știu că și acum orice vei cere Tatăl îți va da pentru că Tu ești Fiul lui Dumnezeu care ai venit să mântuiești lumea". 
Învierea lui Lazăr este posibilă datorită credinței Martei.
Ceea ce a săvârșit cu Lazăr, va săvârși cu fiecare....

Una pe zi...
Strălucire şi măreţie este lucrarea Lui...

PYROMORPHITE.
Bunker Hill, Kellogg, Shoshone, Idaho, USA.
Collection : Mineral Andy's collection.
Photo: Leslie Kupi.
By Fine Minerals Photography.
Gândul zilei...

Nu te mâhni! Domnul este aproape. Spune-I Lui toate necazurile şi greutăţile tale. Unde lipseşte ajutorul omenesc pentru povăţuire, ajutorul lui Dumnezeu în chip nemijlocit ne dă gândul cel bun, când alergăm la El ca fiii la Tatăl lor.
Domnul începe să-Şi arate puterea Sa atunci când vede că toate mijloacele omeneşti, prin care i se poate da ajutor omului în nevoie s-au epuizat.
Oricâte valuri s-ar ridica împotriva sufletului tău, întotdeauna să alergi la Hristos Mântuitorul şi El îţi va veni în ajutor şi va potoli valurile. Să crezi că Domnul ţi-a orânduit o asemenea viaţă spre vindecare; nu o respinge şi nu căuta odihna trupească, nici pacea falsă; mai întâi se cuvine să fii zguduit şi să înduri multe; şi, dacă vei avea o descoperire, ea va uşura mult lupta ta şi vei avea mai multă linişte decât dacă o vei căuta singur.

(Ne vorbesc Stareții de la Optina)

Noapte cu pace tuturor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *