sâmbătă, 28 ianuarie 2023

{ Blog 365...day 28 }

Provocare adusă în blogosferă de către Sandra -
Diary of a stay a home mum

Doamne ajută la ceas de seară! Bine v-am regăsit!

Mâine este evanghelia cananeencei. E uimitoarea pildă de stăru­inţă pe care a dat-o o femeie de rând, şi aceea dintre păgâni. Auzind că trece prin ţinuturile lor, a alergat la El cu mare credinţă şi bucurie.
Ce mi se pare uluitor este că femeia nu-i spune Domnului: „Ai milă de fiica mea”, ci „Ai milă de mine!”. Fiica acestei femei era nebună, era chinuită de diavol; mama însă a cerut milă pentru ea însăşi. De ce? Pentru că fiica, în nebunia ei, nici nu mai ştia de sine; nici nu-şi mai dădea seama de grozăvia chinurilor pe care le încerca, precum îşi dădea seama mama. 
De aici se vede şi dragostea cea mare a acestei femei pentru copilul ei. Mama suferea de răul fiicei de parcă ar fi fost al ei. Cel care are milă de fiica ei, de ea are milă, de nefericita mamă. De aceea a spus: Miluieşte-mă!
Să ne rugăm și noi cu stăruinţă lui Hristos Dumnezeu cel viu şi atotputernic, să strigăm către El cu credinţă: Doamne, miluieşte-ne pe noi păcătoşii! Să nu dăm înapoi nicio clipă.
(din predica Sfântului Nicolae Velimirovici)

Una pe zi...
Strălucire şi măreţie este lucrarea Lui...

GALENA with SPHALERITE – USA, Tri State District, Missouri, Joplin Field – ex Arthur Montgomery Collection – ex University of Arizona Minerals Collection. Size: 4 x 3,5 cm. Photo & Collection: Frédéric VERRIER.

Gândul zilei...

"Nimeni nu ne poate face nefericiți dacă nu ne facem noi înșine, după cum nimeni nu ne poate face fericiți dacă nu ne facem noi înșine cu harul lui Dumnezeu" (Sfântul Ioan Gură de Aur).

Noapte cu pace!

2 comentarii:

  1. Femeia cananeancă este pentru mine modelul mamei care nu știe ce înseamnă să renunți. Numai bine, Daniela!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, Maria! Exact așa o văd și eu. Până și Mântuitorul s-a mirat de dragostea ei de mamă și de încrederea pe care o avea în El. "O, femeie, mare este credința ta!"
      Toate cele bune și de folos și ție, draga mea! Duminică binecuvântată!

      Ștergere

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *