joi, 12 ianuarie 2023

{ Blog 365...day 12 }

Provocare adusă în blogosferă de către Sandra -
Diary of a stay a home mum

Doamne ajută la ceas de seară! Bine v-am regăsit!
Așa arăta în această dimineață Pantelimonul, zona unde se află laboratorul în care lucrez. În astfel de momente regret că nu folosesc o cameră foto. Din păcate, camera telefonului meu nu redă frumusețea lucrurilor pe care aș vrea să le împărtășesc cu voi. Dar, măcar vă faceți o mică idee despre ceea ce vreau să vă arăt. :)

Am rămas la birou doar în prima parte a zilei, apoi am fost la medicul de recuperare medicală și apoi la o ședință la restaurant. :P
La recuperare, veștile nu sunt prea grozave, dar nici nu mă așteptam să fie altfel, după durerile pe care le-am avut în ultima vreme. Genunchii sunt iar fără cartilaj (freacă os pe os) și îmi va injecta acid hialuronic luni, iar cotul are...boala tenismenului. :))) Fără să fiu o jucătoare de tenis. Mi-a recomandat să port o orteză timp de trei săptămâni, tratament medicamentos și să o las mai ușor cu croșetatul. 😒
Tot de luni începem și programul de recuperare, vreme de două săptămâni, după serviciu. Nădăjduiesc la mila Domnului să pot face față. Slavă Domnului că nu e mai rău!

Una pe zi... 
Strălucire şi măreţie este lucrarea Lui...

Amazing blue azurite and green Malachite, from Kamenushinskoye field, Western Siberia, Russia.
Gândul zilei...

Privesc oamenii și îi văd duși pe gânduri. Poate viața este grea, poate suferințele sunt mari, poate răutățile sunt multe. Fiecare își știe sufletul. Fiecare este cu gândurile lui. Unii gândesc iubind, alții gândesc urând. De câte ori nu vi s-a întâmplat ca pentru unii să nu valorezi nimic, iar pentru alții să fii un infinit?
Un părinte drag mie spunea: "Pentru unii poți fi un ghimpe și durere, pentru alții iubire și plăcere. Pentru unii să fii neinteresant, pentru alții de neuitat! Sunt oameni care te-ar termina de ciudă, de ură și egoism. Dar sunt și oameni care te-ar aduna de jos, ar aduna fiecare bucățică din tine cu respect și sfială, te-ar face la loc, întreg și te-ar pune în cel mai drag loc al lor, în inimă."
Deci, nu luati seama la răutatea unora, ci bucurați-vă de respectul, dragostea, iubirea și simpatia altora.
Dacă pui la suflet răutatea celor răi, atunci unde mai pui bunătatea celor buni?
Dragii mei... În viață e necesară și vremea rea. Numai așa vezi cine este dispus să împartă umbrela cu tine!
(preot Gabriel-Ichim Radu)

Noapte cu pace tuturor!

9 comentarii:

  1. Cum ceea ce este "urât", devine frumos...asta văd în fotografiile tale!
    Frumoasă rubrica cu "nestematele" din natură!
    Multă sănătate și răbdare! Toate au un rost!
    Dacă sunt oameni care nu ne "văd", contează...dar știm că ,Domnul, pe toți ne vede , pe toți ne iubește! Să iertăm! Cine știe din ce pricini nu ne pot iubi, nu pot face binele, nu pot aduce bunătăte, frumos si bucurie in viața lor și a celorlalți!
    Zi cu bucurie, indiferent de vreme și vremuri!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De fapt, arătau mult mai frumos în realitate, dar asta este tot ce am putut face.
      Mulțumesc mult! La tine mă gândeam ieri, când plecam de la doctor, la ceea ce mi-ai spus atunci când am avut bandajul Watson - Jones...(2021?) că poate e timpul să iau o pauză. Dar, iar? :)))
      Acum deja mă gândesc cum aș putea să jonglez să nu fie o pauză totală. :D Poate că la mașina de cusut sau la goblen nu am nevoie atât de mult de cotul stâng. :P
      O zi cu pace și bucurie și ție!

      Ștergere
  2. Daniela, imi pare tare rau de vestile de la medic. Dumnezeu si Maica Domnului sa iti daruiasca sanatate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult, Ioana! Domnul să ne ajute tuturor!
      Tu te simți mai bine?

      Ștergere
    2. Și pe voi v-am pomenit aseară. Printre altele, medicul i-a recomandat și lui Cristian plimbarea. Așa că i-am povestit lui Cristian de plimbarea voastră de seară. Astă vară ne plimbam și noi mai mult, fie pe jos, fie cu bicicleta, dar de când se întunecă atât de devreme am făcut-o tot mai rar.
      Musai trebuie să devină rutina de seară și pentru noi.

      Ștergere
    3. Daniela, ma simt mai bine Slava lui Dumnezeu.
      Sa stii ca si noi ne pornim destul de greu si de multe ori avem tendita de a renunta, mai ales in aceste zile friguroase.
      Doamne ajuta sa reusiti sa iesiti la plimbare, ca mult bine face oaselor.

      Ștergere
    4. Slavă Domnului că te simți mai bine, Ioana! Domnul să ne ajute tuturor!
      Cred că mobilizarea e mai grea, mai ales la început, înainte să devină o rutină zilnică.

      Ștergere
  3. Sorry you didn't get a better report from your doctor. Hope your pain subsides very soon. The icy photos are very beautiful.

    RăspundețiȘtergere

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *